Akcie a Komodity

Pravidla hry

Toto je alternativní diskuzní fórum. Ambicí tohoto fóra je stát se fórem pro slušné, dospělé a racionálně uvažující lidi, kteří oceňují možnost výměny zkušeností a nápadů.

Cílem není dosáhnout milion příspěvků za rok. Jde spíše o kvalitu. Pište stručně a k věci. Žádné urážky a nadávky. Žádná sprostá slova. Zvažte prosím, zda to, co se chystáte napsat, má hodnotu i pro ostatní. I správné otázky mohou být velmi přínosné.

Vše ostatní bude vymazáno.

Administrátor fóra pouze dohlíží na dodržování pravidel.

Fórum je otevřené a slouží všem diskutujícím či pasivním čtenářům.

1st CZECH FINANCIAL FORUM

Vážení návštěvníci, otestujte se mnou novou zkušební verzi finančního fóra na adrese: financial.forumczech.com. Tento systém umožňuje nepřeberné množství funkcí, o některé z nich jste zde již projevili zájem. Tak například umožňuje registraci diskutujících, což byl také jeden z vašich požadavků. Fórum je výrazně přehlednější. Povoluje rovněž vkládání vašich odkazů. Můžete zde také zdarma propagovat vaše www stránky. A je zde mnoho dalších a dalších vychytávek.

Zaregistrujte se. Zapojte se do diskuze. Ohodnoťte testovací verzi a pište své náměty na vylepšení. Své komentáře můžete psát rovněž do tohoto stávajícího fóra. Jsou více než vítány.

Pevně věřím, že nové fórum bude krokem vpřed a poskytne vám ideální místo pro vaše zásadní i volnější diskuze.

Váš Admin

 

Pozor! Stávající fórum bude provozováno i nadále. Už jenom proto, že je zde spousta užitečných informací a zajímavých komentářů!

Oznámení

Vážení čtenáři, nevkládejte prosím již do fóra další příspěvky! Nově již diskutujeme na mnohem propracovanějším a přehlednějším https://financial.forumczech.com/.

Již se zaregistrovalo prvních 200 diskutujících!

Děkuji vám všem za dosavadní příspěvky a reakce a ať se vám pěkně diskutuje na novém fóru, které je zde jenom pro vás :-)

Admin 

Diskusní téma: Investice, investování, psychologie investora

Re: Hedge fond

Admin (Hýsek) 29.09.2009
Petře, ten komentář myslíte opravdu vážně?! Napíšete mi takto urážlivý komentář a očekáváte snad, že nyní sednu a budu Vám ve svém volném čase dvě hodiny hledat a připravovat odpovědi? Nechcete ten dotaz ještě změnit resp. přeformulovat?

Můžete mi říci, proč ten stejný komentář píšete zbytečně ještě jednou na www.penize.cz? Tomu opravdu nerozumím. Napsal jste ho ještě na jiné portály? Na které? Kde všude mám ještě na ten samý dotaz psát stejnou odpověď ?

Váš dotaz je opět na hranici urážky. Další takový ihned vymažu. Podívejte se ještě jednou na "Fórum - pravidla hry". "Žádné urážky a nadávky".

(Jinak onu "mikrostránku" jsem právě spustil a bude trvat nějaký čas, než bude mít obsah, provozuji také https://www.akciecz.com a například také https://www.aakjh.blogspot.com kde najdete dnes již 750! příspěvků. Co se týče Vašeho dotazu na https://www.hedge-fond.cz, tak ten mi rozhodně na e-mail nepřišel. Netuším kde se stala chyba. Zkuste ho schválně ještě jednou zadat do toho formuláříku a znovu poslat. Nechyběl Vám e-mail?)

Re: Re: Hedge fond

PetrS 29.09.2009
Opakuji svůj dotaz:

Uvažuji o investici do hedge fondu. Mám zájem o jejich shortlist, hodnocení podle rizika a výnosů. Máte něco takového?

Protože máte web na ně zaměřený, čekal jsem, že tam najdu alespoň shortlist těch nejlepších podle jednotlivých kategorií, jejich výkonnost, prostě nějakou přidanou hodnotu pro čtenáře. Obsah obšlehnutý z wikipedie mě velmi zklamal, proto je mé hodnocení informační hodnoty takové, jaké je.

Vzhledem k tomu, že to není jediný podobně "prázdný web" bez přidané hodnoty, přikláním se k struktuře vzájemně propojených webů za účelem zvýšení ve vyhledávačích

Můj email: psobolik@email.cz


P.S.
Pavlíno, dík za link an Fabera. Pane Hýsku, také mě zajímá Váš názor na něj.

Re: Re: Re: Hedge fond

PetrS 29.09.2009
Kopíruji sem odpověď p. Hýska z webu penize.cz
je vidět, že kvanta specializovaných stránek není nic jiného než snaha vytáhnout web nahoru:


A teď ta odpověd:
Ta data zatím nemám. Zkuste si schválně, jako jsem i já udělal, zadat do tuzemského vyhledávače "hedge fondy". Kde nic tu nic. Proč si myslíte, že jsem tu adresu "obsadil", mikrostránku před pár dny spustil a mám v plánu ji naplnit obsahem?
Víte čemu se jako podnikatel věnuji? Je to zde: https://www.akcie-komodity.com A ihned pochopíte proč si připravuji stránku https://www.hedge-fond.cz
Pokud se podíváte na můj blog, jsou zde popsány i mé hlavní podnikatelské cíle: https://www.aakjh.blogspot.com
Každý správný podnikatel by měl být viděn a na webu to znamená, v ideálním případě, pozice č.1 ve vyhledávačích. A šikovné mikrostránky jsou zatím celkem účinný nástroj jak se dostat dříve či později nahoru. Jenom hlupák by to nevyužil. Myslím, že teď už je to jasné.
Co se týče dat o hedge fondech, je to oříšek. Je to pouze pro uzavřenou skupinu lidí a investorů a celkem není důvod něco podrobného publikovat. To máte stejné, jako když mě lidé bombardují dotazy na moje tipy, strategii či taktiku. Jenže to je moje know-how určené výhradně pro https://www.akcie-komodity.com
Co se týče obsahu na hedge-fond.cz, dejte mi čas, obsah bude.

Re: Re: Re: Re: Hedge fond

Admin (Hýsek) 30.09.2009
Petře děkuji.

Stejně bych to ještě doplnil. Na jednu stranu někdy kroutím hlavou nad některými dotazy čtenářů a přijdou mi býti nepochopitelné či některé i urážlivé a na druhou stranu je chápu. A v zásadě i ostrá kritika čehokoliv je vlastně projevem zájmu o téma či osobu. Horší by bylo, kdyby se nikdo na nic neptal či se nad ničím nepodivoval že?

Proč tedy proboha! další mikrostránka?:
- byznys se zuřivě přesouvá na web
- investice do akcií či komodit v ČR jako obor teprve vznikají = velká příležitost
- může být velmi výhodné být na trhu první (ve svém oboru)
- v dlouhodobém plánu mám vytvořit velký privátní CZ investiční fond a bylo to i formulováno v jednom z mých vůbec prvních příspěvků, který jsem na webu kdy napsal (viz aakjh.blogspot.com)
- už i velké firmy typu bank a pojišťoven se nenápadně pouštějí do tvorby "mikrostránek" typu www.hedge-fond.cz, ono to totiž funguje!
- taková ŠkodaAuto chce být jistě na seznam.cz po zadání "auto" na prvním místě. A moje maličkost chce být na prvním místě po zadání "akcie". Jak prosté. Současné 8.místo mne neuspokojuje. Není tedy zlé, ale 1.-3. pozice je cíl.
- dobrá doména je k nezaplacení a když jsem zjistil, že je volná třeba hedge-fond.cz či warrenbuffett.cz, neodolal jsem
- ale pozor!, já mám opravdu v plánu ty stránky naplnit také užitečným obsahem, na blogu mi také trvalo, než jsem "vyprodukoval" nějakých 750 příspěvků (i když některé mají sotva pár vět a jeden dva relevantní linky, jiné jsou však rozsáhlejší a včetně diskuze).

Také bych zde měl zmínit, že to, co mne opravdu živí, jsou investice. Ne skupování domén či tvorba webů či reklamy Google. To jsou spíše takové praktické koníčky a zábava. Naštěstí mých pár webů nemusí nikdo číst, nikoho nenutím, jenže řada lidí se vrací znovu a znovu a tak to snad je i k užitku. Tedy věřím že ano.

Doufám, že si i akciecz.com najdou své čtenáře a že si zde čtenáři a příznivci vytvoří také vlastní diskuzní fórum i s kvalitními příspěvky. To byl jeden z hlavních cílů. Nechci sledovat pouze své pragmatické cíle, to už bych dávno postupoval zcela jinak a výrazně agresivněji.

Hýsek

Citát dne

Admin 25.09.2009
"Investujte do akcií, ne do dluhopisů.
Akcie budou vydělávat víc než dluhopisy. Držet akcie je dokonce nyní výhodnější než mít hotovost. Americká vláda bude totiž tisknout peníze jako nikdy předtím, a to způsobí obrovskou inflaci."
Marc Faber
Významný švýcarský investor
Zdroj: HN

Re: Citát dne

Pavlína 25.09.2009
Poslechněte si níže uvedený rozhovor s Faberem pak uvidíte, jaké obory a země doporučuje - třeba takový Vietnam. A jaký mým názor na makroekonomiku USA. Fakt to stojí zato.

Re: Citát dne

Pavlína 25.09.2009
Vypadla mi jedna otázka:

Co si myslíte o jeho porovnání zlata versus SP500?

Faber

Pavlína 23.09.2009
Dobrý den, co si myslíte o následující vyjádření Fabera?
https://www.youtube.com/watch?v=UfuiNjvH9_c
https://www.youtube.com/watch?v=gdBIRD87-Ao
https://www.youtube.com/watch?v=kA5dfcMNtCo

Děkuji

Asie uprostřed finanční krize poroste více, než se čekalo

Admin 22.09.2009
Zatímco ekonomiky řady vyspělých zemí světa jsou v recesi nebo se potácejí na jejím prahu, asijské země rostou. Asijská rozvojová banka (ADB) navíc zlepšila odhad budoucího vývoje pro letošek i příští rok. Letos mají ekonomiky 44 zemí vyrůst o 3,9 procenta a v roce 2010 o 6,4 procenta.
Zdroj: iDNES.cz

Dotaz: Proč neshortuji?

Admin 22.09.2009
Objevil se zde dotaz, proč neshortuji.

Inu, je to prosté. Neshortuji, neboť nechci přijít o všechny peníze. Především nejsem typ osobnosti vhodný na shortování. Uvažuji zcela jinak.

Navíc si myslím, že většina skalních přívrženců short jsou, bohužel, naprostí lůzři. Dříve či později přijdou o příliš mnoho či dokonce o všechno. Proč tomu tak je? Protože trhy jsou střednědobě i dlouhodobě v zásadě předurčené k růstu. Někdy rostou více, jindy méně, mohou i delší čas stagnovat, ale nějak výrazněji dolů jdou opravdu menšinu burzovního času. Jde o princip. O to jak "to monstrum" funguje. Jde o to, že je stále příliš mnoho miliard, které chtějí být investovány. Jde o instituce, o banky, o pojišťovny.

Samozřejmě, že jednou za, dejme tomu, 7-20 let se dají vydělat velké peníze na short. Ale dokáže to alespoň přibližně předvídat a využít naprostá menšina investorů a hráčů. A nebo v ten okamžik, kdy by měli opravdu naplno shortovat, tak již dávno o všechno přišli. Short je s prominutím o hubu. To neznamená, že jsem jej vyřadil z repertoáru. Mám jej ale v záloze pro naprosto výjimečné případy.

Máte někdo jinou zkušenost? Podělte se s ostatními!

Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Kadu 22.09.2009
Zdravim,

Takze neumite svoje pozice "zajistovat" proti pripadnem propadum ci opacnemu vyvoji? Vase investice jsou vesmes bullish? Nebo pro pripadne zajistovani pouzivate nektere ETF (pak jste si vedom jejich rizik ze?). Shortem myslitem pouze akcie na "uver" nebo i opcni strategie?

Dale nerozumim tem slovum prijit o vse.. Cozpak priznavate, ze kdybyste je pouzival nemate zadny money management? Nebo je to jen neznalost moznosti?

Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Admin (Hýsek) 22.09.2009
Věnujete se obchodování profesionálně? Na vlastní účet? Víte kolik lidí používajících agresivní přístup k investování (páka, short) přichází již pár dní či týdnů po vstupu na trh o všechno? Kolik profesionálů "zlikvidovalo" téměř celý či celý kapitál?

Víte, nejde mi o to aby "nula od nuly pošla". Abych za každých podmínek "vydělal" na jedné pozici a současně v ten samý okamžik měl na "opačné" pozici stejně velkou, tedy alespoň virtuální, ztrátu. Jde mi o to dosáhnout nadprůměrného zisku v horizontu každých 12 měsíců. Žiji v reálném světě, ne ve světě pohádek.

Jak se tedy vypořádávám s rizikem na finančním trhu především? Kupuji pouze to, o čem jsem přesvědčený, že tomu rozumím. A kupuji pouze to, o čem jsem přesvědčený, že je podhodnocené a relativně rychle vyroste o minimálně 50% - 100%. A na zisk 50% - 100% jsem ochoten čekat třeba 2 roky. A současně prodávám to, o čem již přesvědčený nejsem či kde se potenciál růstem již vyčerpal.
(Pozor! Pokud nakoupím a již za týden je zisk 20%, prodeje individuálně velmi zvažuji, ale tohle je na delší diskuzi.)

Chápu tu věčnou diskuzi ohledně "kam půjdou trhy nyní", ale musím se přiznat, že mne to v zásadě vůbec nezajímá. Jde mi o mých precizně vybraných a zatraceně dobře promyšlených 10-30 investic (titulů, derivátů, ETF). Není to zas taková věda, jak to může vypadat.

(Shortem myslím: půjčit si akcie a prodat je s předpokladem, že je levně koupím zpět)

Jaké strategie používáte Vy?

Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Pavlína 22.09.2009
Kopíruji z jiného vlákna zde na fóru:

Nejsem skalní příznivec short, ale proč ho někdy nevyužít? Nemusí přitom jít o klasický short selling (ten jsem v životě nepoužila), ale třeba o nákup certifikátů tohoto zaměření (vyzkoušela jsem 2x a jsem spokojena).

Pokud short máte schován pro výjimečné případy, není situace ve Španělsku (pokud má uváděný report pravdu - vypadá to, že má) vhodnou situací pro aplikaci?

Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Admin 22.09.2009
To je právě ono. Je to o přesvědčení. Já mám svůj investiční přístup a když si dnes koupím konkrétní akcii, můžete si být jistá, že je to sektor, který sleduji 300 dní v roce a velmi pravděpodobně je to i konkrétní firma, kterou dost možná sleduji již léta. A nebo dokonce ji mám již třeba rok nakoupenou a teď jsem přesvědčený, že je ten správný čas tu pozici "zvednout", třeba z 2,5% na 5% portfolia.

Španělsko léta nesleduji, necítím se být na něj expert, nejsem o pádu o 90% přesvědčený a tak na pokles spekulovat nebudu.

Pokud tomu věříte, jděte do toho. Třeba to bude opravdu skvělá spekulace a velký zisk. Osobně budu jen přihlížet.

O short bych uvažoval, až si budu jistý, že je něco totálně předražené. Dám příklad: akcie KB - cena v prosinci 2009 = 8.000,-Kč.

Na short opravdu není nic špatného. Jen lidi varuju, že je to zatraceně riskantní a potenciální ztráta teoreticky nekonečná! A ano, jak jste již uvedla na jiném místě, lze to "ošetřit" výběrem instrumentu, kde je možná ztráta "pouze" 100%.

Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Pavlína 23.09.2009
A nevyplatilo by se i opačně? Pokud najdu velmi nadhodnocenou formu,jít "short", ať už způsobem takovým či onakým?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Admin 23.09.2009
Přesně tak!

Jenom je tam stále to riziko, že nyní již nesmyslná euforie bude pokračovat dále a ztráta bude příliš bolestivá.

Zrovna před pár dny jsem četl (nechce se mi dohledávat zdroj, myslím že to bylo v HN) jaká nastala situace před časem u VW, kdy akcie dramaticky vyrostla na 200, načež příliš mnoho hráčů začalo spekulovat na pokles (short) a následovaly další události a kurz byl rázem na 300! a muselo to hodně lidí moc bolet! Vzpomínáte na ty zprávy o známém německém velkopodnikateli a miliardáři, který se právě díky této spekulaci a následné neschopnosti plnit závazky zasebevraždil?! Tragedie. I tak může končit jinak dokonale vyhlížející spekulace na pokles!

Tedy. Teoreticky zcela v pořádku. Potenciální zisk značný. Riziko značné. A konečně, vyžaduje to investora s jistou mentalitou, s jistou náturou. Každý ať zváží, zda na to má a dokáže to trefit. Já k tomu mám velký respekt, vím co to může udělat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Pavlína 23.09.2009
Čím se liší riziko pro long a short? Nevidím rozdíl.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Admin (Hýsek) 25.09.2009
To je přeci stále ta stejná otázka. Toto se mi bude trošku hůře vysvětlovat ale mohu to zkusit.

Tak jak jsem již dříve popsal, jsem přesvědčený, že akciové trhy jsou v dlouhodobém horizontu předurčené k růstu. Jde o to, jak trh funguje a jakou plní úlohu.

Domnívám se tedy, že pokud vyberete náhodnou akcii v náhodný čas, je znatelně pravděpodobnější, že v horizontu dní, týdnů, měsíců i roků půjde kurz spíše nahoru než dolu. Stačí přečíst pár kvalitních burzovních publikací, myslím že většina autorů dochází ke stejnému závěru a navíc to někteří z nich dokazují i na hodnocení různých časových úseků (například měsíce v roce). Vlastně tady nyní hovoříme o pravděpodobnosti že? Neřešíme situaci na trhu ani jednotlivé tituly.

A nyní si můžeme vzít tu spekulaci na pokles (short) a na vzestup (long) v extrémních situacích o kterých jsme již dříve hovořili. Dejme tomu, že jsme schopni s jistou spolehlivostí určit, kdy je daná akcie totálně předražená či totálně podhodnocená, tedy kdy aktuální cena rozhodně neodpovídá její vnitřní hodnotě (už tady budou někteří vědátoři a pedagogové tvrdit, že to není možné, ale jsou vedle jak ta jedle!). Tak pokud tedy dokážete slušně určit tyto extrémní situace, tak už si myslím, že je opravdu jedno zda budete spekulovat na pokles totálně předražené akcie a nebo budete spekulovat na vzestup totálně podhodnocené akcie. V obou případech byste měla dříve či později vyhrát a odměna bude značná! (A možná že ta pravděpodobnost úspěchu bude i tak trošku posunutá ve prospěch nákupu totálně podhodnoceného titulu - pouze díky tomu dlouhodobému růstovém trendu trhů, ale i tak by to mělo pro toto "vítězství" bohatě stačit.)

Tak. A to co jsem se nyní pokusil neuměle popsat, tedy to, že nejefektivnější je využít extrémních situací na trhu tedy vychýlení z normálu, to je přesně uvažování a investování podle mého gusta. Ale nejsem jistě sám, kdo o tom takto přemýšlí. Po přečtení dvou knih od legendárního Sorose jsem přesvědčený, že přesně na tomto je postavena podstata jeho spekulací!

Co na to vy ostatní?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Jan Michlik 05.10.2009
Da se to rict i jednoduseji.
Kdyz spekuluji na rust a akcie spadne, ztratim 100 procent, ani o penny vic.
Kdyz spekuluji na pokles a akcie zacne rust, muze rust az do nebes, a ja prijde o hodne vic penez nez 100 procent, protoze horni strop neni omezeny.
JM

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz: Proč neshortuji? (kopie z aakjh.blogspot.com)

Admin 23.09.2009
Každopádně skvělá otázka.

Bankéři a IQ

Admin 21.09.2009
"Bankéři jsou všeobecně lidé průměrné inteligence. To, že se lidé dobře oblečou s kravatou, neznamená, že jim musíte věřit. Ale hodně lidí jim jen proto věřilo."

Ondřej Jonáš
Investiční bankéř
Zdroj: LN

Nešvary a podvody v ČR i zahraničí

Admin (Hýsek) 20.09.2009
Vážení čtenáři, opakovaně mi od vás chodí e-maily s různými dotazy na různé nabídky firem, investiční projekty, kurzy a různé pochybné nabídky. Velmi často ty firmy vůbec neznám a tak musím pátrat na webu.

Z toho důvodu jsem dnes vytvořil novou sekci: "Nešvary a podvody".
Najdete ji zde:
https://www.akciecz.com/nesvary-a-podvody-nabidky-investice/

Neváhejte zde vznášet dotazy na konkrétní firmy či nabídky u kterých máte pochybnosti přímo do fóra. Něco mi říká, že by to mohla řada lidí v ČR ocenit. A já si chci samozřejmě usnadnit práci, neboť to přestávám stíhat.

Odpovědi

Radek 19.09.2009
Petře a Pavlíno,

obávám se, že se odpovědí aj vaše otázky jen tak nedočkáte. Důvodem je podle mě na 99% jazyková nevybavenost p. Hýska. On má podle všeho problémy s přečtením Vámi vložených článků. Proč si to myslím?

Napadlo mě to, když tvrdil, že nemůže nic najít ohledně stahování zlata z HongKongu či hroby Číny defaultem. Přitom stačilo dát 2-3 slova do google a ten vyhodil různé články (všechny však anglicky). Nereagoval pak vůbec na Pavlínou vložené anglické články. Jeho odpověď na oblíbené webové stránky mě v tom jenom utvrdila.

Pravděpodobnost hraničící s jistotou jsem získal včera, kdy reagoval na mnohem delší článek p. Pírko než na stručnou prezentaci. Článek byl v češtině, prezentace v angličtině...

Jenom nechápu, pokud jdou mé domněnky pravdivé, proč to p. Hýsek nepřizná na rovinu. Zjednodušilo by to celou situaci.

Re: Odpovědi

Petr 19.09.2009
Asi máš pravdu. Zapadá to do sebe.

Re: Odpovědi

Re Radek a odpovědi 19.09.2009
Radku, přečtěte si prosím "pravidla hry" v horní části této stránky. Je to myšleno vážně:
a) Žádné urážky!
b) Admin pouze dohlíží na dodržování pravidel

Nicméně, váš příspěvek nebudu mazat i když by ho asi všude jinde ihned vymazali, je to na hranici urážky.

Vážení čtenáři a diskutující, toto diskuzní fórum jsem připravil pro vás, kteří o to máte zájem. Můžete zde volně diskutovat mezi sebou. Mojí ambicí není zde prezentovat mé názory či služby. Obsah je pouze na vás. Já vám zde pouze poskytuji prostor a zdarma (tedy pro vás zdarma, já samozřejmě platím provozní náklady, ale beru to jako službu lidem...). Je to pouze alternativa pro vás.

Přesto se zde objevila řada dotazů adresovaných mé osobě. Na některé jsem ještě nenašel čas odpovědět a tedy se omlouvám. Neživí mne tvorba www stránek. ( Můj byznys je popsán zde: www.akcie-komodity.com )

Nepochybuji o tom, že řada z vás jste podnikatelé a tak víte, co všechno podnikání obnáší. Já podnikání miluju! A jsou dny, kdy se mu věnuju třeba 16 hodin. Nicméně, žádný člověk nestihne všechno.

Vám všem, kterým jsem zde ještě neodpověděl na dotaz, se tímto omlouvám, ale vrátil jsem se nedávno z dovolené a bylo toho příliš. Jenom na množství emailů nakumulovaných za 2 týdny, které mne samotného velmi překvapilo, jsem odpovídal vlastně celý týden. Ale to už jsem zde přeci psal že?

Takže lidi, můžete zde volně a nerušeně diskutovat mezi sebou. Toto fórum není a nikdy nemělo být one man show! :-)

Re: Re: Odpovědi

Radek 21.09.2009
Pane Hýsku,
sice jste napsal dlouhou odpověď, ale k podstatě připomínky jste se vůbec nevyjádřil.

Z toho usuzuji, že můj odhad ohledně Vaší jazykové vybavenosti je správný.

Re: Re: Re: Odpovědi

Admin (Hýsek) 21.09.2009
Není.

Anglicky umím dostatečně dobře na to, abych si mohl vše potřebné na webu prostudovat. Anglicky umím dostatečně dobře na to, abych mohl absolvovat dvoutýdenní odborné školení v zahraničí vedené cizincem a výhradně v angličtině včetně mojí prezentace v anglickém jazyce před plným sálem, což jsem také absolvoval. Problém není angličtina, problém je čas. Nejvzácnější to komodita. Němčinu a ruštinu už jsem bohužel dávno zapomněl, neboť je nepoužívám.

*

Vážení diskutující, můžete zde zanechávat odkazy na různé texty v angličtině a vlastně i v němčině a třeba je sem i celé kopírovat. Není už však v mých silách vše prostudovat a na vše reagovat. Můžete ovšem dané texty diskutovat mezi sebou. Ostatně, od toho je to diskuzní fórum ne?

Re: Re: Re: Re: Odpovědi

Radek 21.09.2009



Čtenáři se ale ptali na názor Vás. Nezlobte se, ale opravdu to tak s angličtinou působí. Nereagoval jste věcně na jediný anglicky psaný článek, na body v něm obsažené. Odvolávky na čas působí jako výmluva, nic víc.

Pokud Vám ve 14 dnech nevybyde 1 hodina na přečtení článku a odpověď na dotazy (viz dotaz Španělsko), potom je něco špatně. Výsledkem jsou pak mé dohady. Řežete si větev pod sebou sám.

Těším se na Vaše vyjádření ke "katarské" prezentaci, zvláště na konkrétní otázky. Snad si těch 30 minut na to během dneška či zítřka najdete. Předem děkuji.


Co se týče diskuse - nebýt dotazů Petra a Pavlíny, bylo by tu mrtvo úplně.
Napište nějaký argumentačně podložený rozbor, pod kterým se dá diskutovat. Rád se přidám.






Re: Re: Re: Re: Re: Odpovědi

Admin (Hýsek) 21.09.2009
Co se na to dá říci? Radku, při vší úctě, nevíte jak vypadal můj pracovní program posledních 14 dní a já zase nespekuluji o Vašem.

I kdyby zde mělo být pouze 10 příspěvků za rok, je to v pořádku. Jak jsem již napsal v "pravidlech hry", rád bych zde pouze poskytoval prostor pro diskutující, kteří o to mají opravdu zájem. Já už nějak necítím potřebu diskutovat. Vždyť nedělám vlastně nic jiného (viz e-maily). Víte kolik trávím já týdně času na jiných diskuzních fórech? Asi tak 10 minut týdně. A víte proč? Protože diskuzní fóra mi po 8 letech "na burze" již téměř nemají co nabídnout. A především na to nemám čas. Ale jsem přesvědčený, že ostatním, třeba právě začínajícím i pokročilejším by to mohlo něco přinést. A proto tedy fórum na AkcieCZ.com.
Nechápu co je na tom tak nepochopitelného?

Na ty články se ještě mohu podívat, ale rozhodně ne dnes.

Radku, je zde spousta prostoru pro diskuzi. Pokud opravdu chcete diskutovat s lidmi o burze a investování či jenom prezentovat své názory, mé reakce na to přeci vůbec nepotřebujete.

Mimochodem, některé články jsou tak pitomé a o ničem, že vůbec nevím co bych na to měl psát, jak reagovat. Možná je to tím, že mě to téma přijde být třeba úplně jasné a prostě nechápu co na tom ostatní nechápou :) Omlouvám se všem, že to tak musím napsat. Není to myšleno na nikoho konkrétně.

*

Lidi, obsah tohoto diskuzního fóra je jenom ve vašich rukou. Jaké si to zde uděláte, takové to budete mit :-)

Váš admin

Článek p. Pírko

Pavlína 18.09.2009
Doporučuji přečíst. Pane Hýsku, opravdu krize jen tak neskončí, jak tvrdí p. Pírko?
https://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stepan-pirko.php?itemid=7562
<< 677 | 678 | 679 | 680 | 681 >>

Přidat nový příspěvek

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 943)
Ne (510)

Celkový počet hlasů: 4453

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...

Anketa

Jak dlouho investujete na burze?

1 - 3 roky (24)
4 - 7 let (18)

Celkový počet hlasů: 173