Akciové trhy: Předpověď pro rok 2009

09.07.2009 19:41

Hynek:

"Jinak bych se chtěl zeptat: Co si, Honzo, myslíš o možném propadu trhů opět v září a říjnu tohoto roku? Velká část, možná většina propadů a krachů se uskutečnila právě v těchto měsících. Na Ladislavově blogu je uvedeno několik důvodů, z nichž za nejpádnější považuji to, že hodně investorů je vyšťaveno z peněz po dovolených a potřebují cash (plus své udělá asi i počínající podzimní deprese), prostě je najednou "víc papírů než hlupáků". :-)"

 

Hýsek:

"Ahoj Hynku, s těmi propady v září a říjnu v posledních letech máš pravdu. Kladl jsem si stejnou otázku jako Ty.

Faktem je, že poslední 2 roky jsou výjimečné a myslím, že i příštích pár měsíců až do 1.1. bude taky výjimečných. Trhy nemusí jít nutně dolů i letos v září a říjnu. Je to burza.

Přiznám se, že posledních 1,5-2,5 měsíce mám stále stejný názor na nejbližší vývoj trhů (a psal jsem to před časem v odpovědi na www.janhysek.com). Po pěkném a pro mnohé neuvěřitelném růstu trhů o cca 50% od února se nějaká korekce přímo nabízí a je zdravá. Čekal jsem minus 8-15%, tak uvidíme. Pak může přijít další růst, i když poslední dobou sleduji, že většina autorů v mediích předpovídá a věští na příští měsíce až půl roku propady trhů. Právě i z toho důvodu mám dobrý pocit .) (Pravidelní čtenáři již vědí...)

Každopádně odhadovat podrobný vývoj trhů na příští půl rok je spíše věštírna.

Jinak se musím opakovat, ale pohyby celého trhu mi jsou v zásadě šumafuk. Jde mi o konkrétní tituly do kterých jsme investovali, investujeme a plánujeme investovat. Vývoj celého trhu je zásadní třeba pro majitele podílového fondu."

* Vážení čtenáři, toto není investiční doporučení! *

JanHýsek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 908)
Ne (473)

Celkový počet hlasů: 4381

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...