CME - CET21: CET 21 dál proniká na Slovensko

19.06.2009 12:02

Společnost CET 21, která v Česku provozuje Novu, plánuje novou expanzi na slovenský trh. Skupina chce využít probíhající proces digitalizace slovenských televizí. Ten má určité zpoždění oproti České republice, kde již digitální multiplexy fungují. Na Slovensku teprve 16. července skončí lhůta pro podávání přihlášek do tendru na vybudování digitálních sítí, v jejichž rámci nové digitální televize budou vysílat.

Nové televizní programy by měla spustit slovenská společnost Markíza-Slovakia, pod kterou spadá televize Markíza. Firmu Markíza-Slovakia ovládá nizozemská CME Slovak Holdings, jejímž stoprocentním majitelem je právě CET 21. Podrobnosti plánu, který si vyžádá investici desítek milionů korun, jsou zatím zahaleny tajemstvím. ,,Nebudeme se k tomu vyjadřovat," uvedla mluvčí CET 21 a Novy Michaela Fričová.

,,Televize Markíza má ambici uvést na trh nový, tématický projekt ve lhůtě kratší, než stanovuje zákon. Hlavní důraz klademe na kvalitu," nechtěla být více konkrétní mluvčí Markízy Oľga Dúbravská.

Markíza pro nový projekt může použít licenci, kterou od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi (RVR) dostala 16. prosince 2008. Licence podle Dúbravské nabyla platnost od 27. ledna. Jak uvádí příslušný zápis z jednání RVR, nový kanál ponese název TV Doma, obsah kanálu není specifikován.

Podle zdrojů E15 z CET 21 v úvahu pro nový projekt přichází koncept ženské televize nebo dětské stanice. Ve výhledu má být i nový sportovní kanál. CET 21 tyto informace odmítla komentovat. Podle zdroje E15 však společnost bude chtít na Slovensku napodobit portfolio televizí, které vymyslel a uvedl v život nynější prezident společnosti CME (vlastník CET 21) a rumunský podnikatel Adrian Sarbu.

Ten v průběhu 90. let a na počátku tisíciletí v Rumunsku vybudoval skupinu stanic, která zahrnuje plnoformátovou televizi Pro TV, ženskou televizi Acasa, filmový kanál Pro Cinema, hudební MTV Romania nebo sportovní stanici Sport.ro. Stejné schéma v uplynulých letech napodobila i Nova s Novou Sport a Novou Cinemou. V plánu je hudební MTV Czech (CET 21 již má licenci) a zatím nespecifikovaný ženský kanál.

Zdroj: E15

JanHýsek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...