Ministr Kalousek, naše peníze a pár facek

02.10.2011 22:08

Miroslav Kalousek

 

„Zopakuj to ještě jednou, ty sračko!“

„Zopakuj to ještě jednou, ty sračko!“ S těmito slovy, alespoň podle dnešní MF Dnes, nafackoval ministr Kalousek „dvacetiletému spratkovi“. Uznávám, že každý může mít o výchovných metodách různé představy. Ale i na tohle by měl pan ministr pamatovat.

V republice bezpochyby žije nemálo lidí, kteří díky škrtům, zvýšeným daním a dalším opatřením, jejich praporečníkem Kalousek je, pocítili výrazné snížení životní úrovně, zatímco v předražených a zmanipulovaných státních zakázkách se nadále vesele utápějí miliardy. Dost možná by jej zase na oplátku označili za „nevychovaného padesátiletého spratka“. A je také velkou otázkou, jaké výchovné metody uznají za vhodné. Zda při konfrontaci s táborským rodákem nevsadí kromě ostrovtipu třeba na baseballovou pálku či rovnou střelnou zbraň.

Jak známo, kdo seje vítr, sklízí bouři. A mezi lidi, které Kalousek štve, se dnes počítají i někteří bohatí lidé, jejichž dvacet let fungujícímu podnikání hrozí díky vládním reformám úpadek. Kalouskův vzor, ministr financí Alois Rašín, jenž v zájmu silné měny neváhal vyvolat hospodářskou krizi začátku 20.let, také jistě nepočítal, že jeho život bude ukončen kulkou nějakého „spratka“.

 

Kalousek a daň z finančních transakcí

V zájmu vyváženosti zpravodajství bychom měli ministra Kalouska občas i za něco pochválit. Teprve teď se nám po dlouhé době k tomu naskytla ta správná příležitost. Kalouskovi se naštěstí vůbec nezamlouvá nápad Evropské komise na zdanění finančních transakcí.

„Jsem přesvědčen, že z hlediska konkurenceschopnosti evropského hospodářského prostoru je daň z finančních transakcí jeden z vůbec nejhorších nápadů, jaké mohly padnout.“

Pokud by byly finanční transakce zdaněny, Kalousek je přesvědčen, že se jejich většina ke škodě všech jednoduše přesune mimo evropský hospodářský prostor, kde dani podléhat nebudou. Transakce, které by se přesto odehrávaly v Evropě, by pak podle ministra financí stejně dopadly na konečné spotřebitele finančních a bankovních produktů. (citováno dle serveru rozhlas.cz)

S tímto názorem nemohu než souhlasit. Už si živě představuji tuto položku v ceníku svého brokera (Fio), hned vedle poplatku trhu. Akorát ta desetinná čárka bude jinde.

Závěrem nelze než zalitovat, že pan ministr financí nemá takových světlých okamžiků více. Možná, že o tom v parlamentním bufetu ví více.

 

Hynek Rozkovec

hynek.rozkovec(z)centrum.cz

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory i-marketing.cz.

Přidat.eu záložku

Osobnosti a vůdci

05.06.2009 13:40
"Nabídka peněz exploduje, akcie porostou. Peníze, které tisknou centrální banky, způsobí růst cen na rozvíjejících se trzích. Teď je sice čeká pokles, ale dlouhodobě půjdou nahoru. Proto tam co nejvíce investujeme." Mark Mobius Výkonný šéf TEMPLETON ASSET MANAGEMENT Zdroj: HN JanHýsek.com
03.06.2009 02:05
KSČM: Komunisté si stěžují Janečkovi kvůli dokumentu o Miladě Horákové Komentář autora: Co k tomu dodat? Budu se opakovat, ale komunismus a fašismus je pro mne jedna a tatáž kategorie. Pro ty, kteří patří mezi nejmladší ročníky a o dějiny se nezajímají: komunisté odsoudili ve vykonstruovaném...
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 883)
Ne (398)

Celkový počet hlasů: 4281

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...