Sponzoring - Atlet roku. Kam také mizí peníze VZP

07.12.2011 03:18

Přetiskujeme e-mail, který nám dorazil do redakce:

Vážení přátelé!

Často si klademe otázku, kam že vlastně mizí naše peníze ze společného rozpočtu státu. Dnes veřejnoprávní Česká televize odvysílala pořad Atlet roku. Pěkné, zábavné, téměř dokonalé. Ale málokdo si uvědomí i druhou stránku věci. Pro mne byl šok, když jsem se dozvěděl, kdo byl sponzorem a jaké byly odměny moderátorů, kolik stál pronájem sálu, elektřina, catering, šatny, projekce, tisk pozvánek, kulisáci, scéna, přepravní společnosti, doprava (luxusní BMW, AUDI....), nepředstavitelné peníze vystupujícím. Celkem cca 38 milionů Kč!

  • Moderátoři : Monika Absolonová 85.000,- Kč Aleš Háma 85.000,- Kč
  • Sportovci: Od posledního : 200.000,- Kč až po prvního 1.500.000,- Kč
  • Umělci: Karel Gott 300.000,- Kč (1 píseň a básnička trvala celkem 5 minut a 47 vteřin)
  • Umělci další : všichni na osobu 80.000,-Kč, zahr.host : 525.000,-Kč A to každý platíme státem nucenou koncesionářskou smlouvu na každý přijímač: 145Kč/měs.

 

POTUD VŠE DOBRÉ a můžeme jim to přát.

Ale! Jedním ze sponzorů se objevila i VZP (Všeobecná Zdravotní Pojišťovna), která se potácí na hraně krachu, není schopna proplácet včas lékařům a nemocnicím peníze za úkony, operace, vyšetření. Tak tato VZP zaplatila za reklamu tomuto pořadu více jak 5 milionů korun českých!!!! Pacienti se přeobjednávají, operace ruší a léčí se jinak, není na prevenci u zubního lékaře 2x do roka, není na očkování a další velice důležité věci.

Vláda ČR: Hrozí krizí, krachem, dluhy a vesele rozdají co mohou. Pokud bude mít v Praze někdo koncert, určitě tam také uvidíme logo VZP. Je to prostě podnik, jako každý jiný. Ale zcela mimo mísu! To je podnik, který vybírá a spravuje obrovské peníze, které mají sloužit k prevenci, vyšetření a k nápravě zdraví svých pojistníků-občanů ČR, kteří této pojišťovně dle zákona MUSÍ každý měsíc platit pojistné.

Pokud by tento systém fungoval alespoň tak, jak ve fingovaném "Kocourkově", scénář by zněl jasně: Okamžité odvolání ředitele VZP a Ministra zdravotnictví. Prosím, uvědomte si to, že co je krásné, nemusí být taky pěkné! Za 5 milionů korun dnes mohlo možná přežít více lidí ..... Já jsem o tom přesvědčen!

S pozdravem František

Poznámka Burzovních novin:

Porovnejte též s dnešní zprávou https://domaci.eurozpravy.cz/zdravotnictvi/39312-heger-necha-zeny-napospas-rakovine-na-screening-neda-ani-korunu/
Doufám, že opět nebudu "baven" komentáři, že závidíme "schopným a úspěšným". Nespravedlivá závist vypadá skutečně jinak.

 

Hynek Rozkovec, burzovni-noviny.cz, o autorovi

hynek.rozkovec(z)akciecz.cz

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory i-marketing.cz.

Přidat.eu záložku

Hynek Rozkovec

24.11.2010 05:33
Rozkovec: Otázky a odpovědi: Mám větší finanční částku na 1 rok. Má smysl investovat na burze pouze na 1 rok? Mám větší finanční částku na 1 rok. Má smysl investovat na burze pouze na 1 rok? Odpověď Hynka Rozkovce: To je dobrá otázka, na kterou nelze odpovědět jednoznačně. Varianty jsou jasné: a)...
30.06.2010 14:47
Poplatkoví žraloci českou specialitou? Ale kdeže… Dovolte mi k dnešnímu příspěvku trochu osobnější úvod. Jako dítě a dospívající jsem vnímal Spolkovou republiku Německo doslova jako ráj na zemi. Zatímco moji nezaměstnaní příbuzní z Německa jezdili každý rok na dovolenou do Tuniska, moji pracující...
23.06.2010 06:39
Q.: Je vůbec investice do akcií morální? Nechci být „vrahem z Wall Streetu“. A.: Investice do akcií je vysoce morální a pomáháte tak nejen sobě, ale i lidem okolo sebe. Nevěříte? Čtěte dál. Pokud investujete do akcií, pak podporujete hospodářství dané země. Jak? Čím více lidí investuje do akcií,...
<< 1 | 2 | 3 | 4

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...