Úpal při práci na PC

08.12.2010 05:23

Úpal při práci na PC

Základní otázka je, zda-li mohu dostat úpal při práci na PC v kanceláři, i když je zavřené okno.

Odpověď – no samozřejmě. Úpal nehrozí pouze při dlouhém pobytu na sluníčku, ale zejména pobytem ve vlhkých, horkých a nevětraných nížinách za dusného podmračeného dne, v přeplněných místnostech, prostranstvích a v dopravních prostředcích za nedostatku tekutin a při nedostatečné aklimatizaci na teplo.

K úpalu tedy může dojít i u zaměstnanců, kteří pracují v kancelářích, dojde-li u nich ke zhroucení tělesné termoregulace. Pokud zaměstnavatel v takovémto prostředí, např. v letním období nezajistí klimatizaci vzduchu anebo bezplatné ochranné nápoje, tak jak to přikazují příslušné právní předpisy, může to být i pracovní úraz, ač je to s podivem.

A jak takovýto pracovní úraz prokáži? Samozřejmě lékařským vysvědčením s prokázáním příčiny onemocnění, a to nejrůznějšími důkazními prostředky. To jest např. svědecky, záznamem o úrazu, změřením hygienického limitu na pracovišti apod.

Takže proti úpalu při práci na PC nepomáhá pleťové mléko s ochranným faktorem 20 a výše, ale ochranný nápoj, což je většinou voda obohacená minerály.
 

Související: K čemu je dobrý daňový poradce?

 

Jiří Hladík 

Daňový poradce
Hradec Králové
tel. 604 232 210

 

Přidat.eu záložku

Daně

11.03.2010 05:17
K čemu je dobrý daňový poradce Daňový poradce je odborník, který ví, jak si z vydělaných peněz co nejvíce ponechat. Vydělat peníze umí hodně lidí, ovšem již málokdo je udrží. Daňový poradce většinou neumí poradit, jak své peníze investovat dále či jak je nejlépe zhodnotit. Také neví, kde mají...
<< 1 | 2 | 3

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...