Warren Buffett: Žádné známky obnovy ekonomiky; akcie stále atraktivní

26.06.2009 12:42

Komentář autora: Většina hráčů a investorů se snaží předpovědět vývoj trhů na příštích pár dní, maximálně měsíců. Buffett hledí 10 let dopředu...

 

Warren Buffett: Žádné známky obnovy ekonomiky, akcie však stále atraktivní

Warren Buffett ve včerejším interview pro Becky Quick ze CNBC poznamenal, že za posledních pár měsíců došlo v „ekonomické válce“ jen k nepatrnému pokroku a ekonomika ještě stále není rozhýbaná.

Buffett zůstává optimistou, podle něj by k obnově ekonomiky mohlo dojít v intervalu několika let a to i přesto, že je, dle jeho vlastních slov, ekonomika stále ve „zmatku“ a je pravděpodobné, že v něm i nějakou dobu zůstane. „To co prozatím vidím je, že v ekonomice nedošlo k žádnému pokroku,“ uvedl v rozhovoru Buffett s tím, že mám k dispozici čísla ze 70 různých podniků, u mnoha z nich na denní bázi.

„Finanční systém je tou oblastí, která se v loňském září a říjnu nacházela v krizi, a ta už byla překonána, což je enormně důležité,“ uklidňoval Buffett, ale zároveň dodal, že než se ekonomika „vrátí zpět“, nějakou dobu to potrvá. „Došlo zde k mnoha excesům, jejichž odstraňování stále pokračuje a mě přijde, že nějakou dobu pokračovat ještě bude. Ve výroční zprávě (Berkshire Hathaway) říkám, že ekonomika tento a pravděpodobně i další roky zůstane ve zmatku. Obávám se, že je to pravda.,“ potvrdil svůj dřívější výhled známý miliardář.

I přes negativní výhled ekonomiky, Buffett stále věří, že trh akcií je „pro následujících 10 let“ atraktivní alternativou v porovnání například se státními dluhopisy.

Buffett dále uvedl, že se navzdory pokračujícím debatám na trhu neobává deflace, ale že v následujících letech bude naopak problémem inflace. Slavný investor také podpořil opětovné jmenování Bena Bernankeho do čela Fedu a pochválil také současného ministra financí Geithnera.

Zdroj: CNBC, Patria Online

JanHýsek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...