Akcie a Komodity

Pravidla hry

Toto je alternativní diskuzní fórum. Ambicí tohoto fóra je stát se fórem pro slušné, dospělé a racionálně uvažující lidi, kteří oceňují možnost výměny zkušeností a nápadů.

Cílem není dosáhnout milion příspěvků za rok. Jde spíše o kvalitu. Pište stručně a k věci. Žádné urážky a nadávky. Žádná sprostá slova. Zvažte prosím, zda to, co se chystáte napsat, má hodnotu i pro ostatní. I správné otázky mohou být velmi přínosné.

Vše ostatní bude vymazáno.

Administrátor fóra pouze dohlíží na dodržování pravidel.

Fórum je otevřené a slouží všem diskutujícím či pasivním čtenářům.

1st CZECH FINANCIAL FORUM

Vážení návštěvníci, otestujte se mnou novou zkušební verzi finančního fóra na adrese: financial.forumczech.com. Tento systém umožňuje nepřeberné množství funkcí, o některé z nich jste zde již projevili zájem. Tak například umožňuje registraci diskutujících, což byl také jeden z vašich požadavků. Fórum je výrazně přehlednější. Povoluje rovněž vkládání vašich odkazů. Můžete zde také zdarma propagovat vaše www stránky. A je zde mnoho dalších a dalších vychytávek.

Zaregistrujte se. Zapojte se do diskuze. Ohodnoťte testovací verzi a pište své náměty na vylepšení. Své komentáře můžete psát rovněž do tohoto stávajícího fóra. Jsou více než vítány.

Pevně věřím, že nové fórum bude krokem vpřed a poskytne vám ideální místo pro vaše zásadní i volnější diskuze.

Váš Admin

 

Pozor! Stávající fórum bude provozováno i nadále. Už jenom proto, že je zde spousta užitečných informací a zajímavých komentářů!

Oznámení

Vážení čtenáři, nevkládejte prosím již do fóra další příspěvky! Nově již diskutujeme na mnohem propracovanějším a přehlednějším https://financial.forumczech.com/.

Již se zaregistrovalo prvních 200 diskutujících!

Děkuji vám všem za dosavadní příspěvky a reakce a ať se vám pěkně diskutuje na novém fóru, které je zde jenom pro vás :-)

Admin 

Diskusní téma: Investice, investování, psychologie investora

Návštěvnost

Admin 21.11.2009
Netušil jsem, že je pro někoho tak důležitá návštěvnost.

Tento web je vytvořen v aplikaci webnode.cz a její součástí je podrobná statistika. Pokud je to tedy pro někoho důležité i když pro mne samotného je to druhořadé, vypisuji návštěvy a počty stránek za posledních 5 dní.

16/11/09 - 479 návštěv (1675 stránek)
17/11/09 - 374 návštěv (1359 stránek)
18/11/09 - 397 návštěv (1453 stránek)
19/11/09 - 400 návštěv (1490 stránek)
20/11/09 - 351 návštěv (1169 stránek)

Nejvíce návštěv bylo zatím 10/11/09 - 519 (Web byl spuštěn letos.)

Ale tohle všechno považuji za celkem druhořadé.

Naopak, kvalita příspěvků je celkem zásadní věc. A to je už do značné míry na vás návštěvnících. Jak jsem uváděl, rád bych zde pouze poskytoval prostor těm, kteří o to mají zájem. Diskuze je na vás.

Re: Návštěvnost

Ondra2 21.11.2009
Tento týden, tato adresa:
https://navrcholu.cz/Statistika/128145/?period=tw

Tento příspěvek nemáte důvod mazat. Jinak jde to paranoia.

Re: Re: Návštěvnost

Admin 21.11.2009
S tímto příspěvkem ovšem nemám žádný problém. Odpověď s vysvětlením jsem právě napsal.

Re: Re: Re: Návštěvnost

Admin 21.11.2009
Byl jsem zde ostře napaden v tom smyslu, že uvádím nepravdivé údaje týkající se návštěvnosti. Abych zde předešel šíření zavádějících informací po jiných serverech a diskuzních fórech (Netušil jsem, že návštěvnost akciecz.com je tak důležitá informace, kterou je třeba šířit po celém internetu. Čeho všeho se člověk dožije!), rád bych to zde uvedl na pravou míru.

Především musím zopakovat, že jsem pouhý uživatel webu. Nejsem žádný programátor a expert na kódy. Aplikace webnode.cz, ve které je web akciecz.com vytvořen, má celkem podrobnou statistiku návštěvnosti a především ji považuji za důvěryhodnější než statistiku navrcholu.cz.
Tady jsou výsledky návštěvnosti akciecz.com za posledních několik dní:

16/11/09 - 479 návštěv (1675 stránek)
17/11/09 - 374 návštěv (1359 stránek)
18/11/09 - 397 návštěv (1453 stránek)
19/11/09 - 400 návštěv (1490 stránek)
20/11/09 - 351 návštěv (1169 stránek)

Proč statistika navrcholu.cz ukazuje podstatně menší čísla, to vážně nevím. Nicméně, hned první věc, která mne napadla je ta, že kód navrcholu.cz je třeba dle návodu navrcholu.cz vkládat do každé stránky, jejíž návštěvnost chcete měřit. Ale já jsem rozhodně nechtěl trávit čas s vkládáním tohoto kódu na každou stránku akciecz.com, protože by to zabralo příliš mnoho čas a navíc to pro mne není důležité a ještě mám statistiku webnode.cz a tak jsem tento kód vložil pouze na hlavní stránku akciecz.com. Moje laická představa je tedy ta, že statistika navrcholu.cz počítá pouze návštěvy hlavní stránky akciecz.com a žádné jiné. A pak to celé dává smysl, protože řada lidí sem přijde přímo přes odkazy na konkrétní stránky a na hlavní se ani nikdy nedostanou. Pokud je zde někdo expert či programátor, může hned napsat vlastní vysvětlení.

Mimochodem, vážně si zde nějaký inteligentní člověk může myslet, že kdybych chtěl uvádět nepravdivé údaje o návštěvnosti, že bych nechal statistiku navrcholu.cz veřejně dostupnou!!!? (jde jedním klikem zakázat náhled veřejnosti!) a ještě bych si dal na hlavní stránku počítadlo, které ukazuje aktuální a dlouhodobou návštěvnost!? To by musel být ale opravdový blázínek.

Jsem tu prvně a naposled

Martin 21.11.2009
Jsem tu dnes prvně. Množství příspěvků, jejich kvalita, ale zejména nepřehlednost mě zklamalo. Tento web opouštím a říkám "SBOHEM"

Re: Jsem tu prvně a naposled

Admin 21.11.2009
Nepřehlednost, to je spíše adresováno pro tvůrce webnode.cz. Já jsem pouhý internetový uživatel, který využívá jejich aplikaci. A můžete mi věřit, že toto je nejpřehlednější nastavení jejich fóra (webnode.cz). Nicméně, pokud je toto vaše největší stížnost, přejděte rovnou na nově vznikající fórum na adrese:
https://financial.forumczech.com/

Co se týče kvality příspěvků, je to téměř zcela v rukou diskutujících. Admin na fórum pouze dohlíží, prakticky nevytváří obsah fóra.

Mimochodem, díval jste se na jiné fóra na finančních webech? Některá z nich běží léta a příspěvky přibývají pozoruhodně nízkou rychlostí.

Jinak tipy na finanční fóra jsou zde:
https://www.iakcie.com/diskuzni-fora/

Re Ondra - vymazání příspěvku

Admin (Hýsek) 19.11.2009
Ondro, Váš nový příspěvek jsem musel bohužel vymazat, neboť jste porušil pravidla tohoto fóra (viz úvodní stránka fóra). Jednalo se o urážku a lež a to současně v jednom příspěvku. Je zcela lhostejné, zda urážíte mne a nebo kohokoliv jiného na tomto fóru. Urážky, jak jsem již psal, budou okamžitě vymazány.

Ondro, na prvním místě vůbec nerozumím tomu, proč vlastně tento web čtete, když Vám přijde být špatný? Je to pro mne záhada. Zásadně nikoho nenutím číst mé weby a už vůbec nikomu nehodlám vnucovat své názory. Každý člověk svého štěstí strůjcem.

Pokud napíšete další příspěvek a bude bez urážek, samozřejmě ho zde ponechám. Toto fórum je opravdu pro všechny, kteří mají o problematiku zájem. Pevně věřím, že jsem již pravidelným čtenářům dokázal, že jsem velmi tolerantní i vůči kritickým příspěvkům a to dokonce adresovaným mé maličkosti a jsem skálopevně přesvědčený, že kritické příspěvky, které zde ponechávám, na jiných fórech okamžitě mažou!!! Vím to z vlastní zkušenosti a nejsem sám.

Ještě jednou děkuji všem čtenářům a diskutujícím za respektování těch pár pravidel tohoto fóra. Ostatně, naprostá většina z vás tak dávno činí!

Váš Admin

Suntech Power

Admin (Hýsek) 16.11.2009
Firma, která rozhodně stojí za povšimnutí:
https://aakjh.blogspot.com/2009/11/stp-suntech-power.html

Re: Suntech Power

Admin (Hýsek) 16.11.2009
A pohled zpět:
https://www.akciecz.com/news/solarni-energetika-a-suntech-power-trh-se-solarnimi-panely-v-usa-diky-vladni-podpore-silne-vzroste/

Re: Suntech Power

Ondra 18.11.2009
Podle me naprost nezajimave. Zaporne P/E a EPS, minimalne rustove ROE a ROA a krom toho zitra ohlasuji vysledky, coz si nemyslim, ze je dobra doba kdy naskocit. Sice Beta je pres tri, ale to jen diky cinske bubline, kdy to najednou vyskocilo a vratilo se tam, kde melo. Technicky naprosto mrtve, fundamentalne naprosto strasne, a ke vsemu jeste investice v dolarech do cinske firmy, o korelaci snad mluvit nemusim, jsou mnohem lepsi investice...

Re: Re: Suntech Power

Admin 18.11.2009
A to je na té burze tak krásné, že to každý vidí zcela jinak!

Já vím přesně proč jsem si vybral STP. Jak jsem již napsal, uvidíme za rok či za dva. Také bych rád připomenul, že nevíte za jakou cenu jsem to nakoupil. Jsem pragmatik. Zajímají mne investice, které vyrostou minimálně o 100% a na takový růst resp. zisk jsem ochoten čekat i 2 roky.

Re: Re: Suntech Power

Admin 18.11.2009
Mimochodem, popište lidem nějakou tu mnohem lepší investici. A napište třeba proč je to tak dobré. Určitě to bude lidi zajímat. Ostatně, jsme na investičním fóru...

Re: Re: Re: Suntech Power

Ondra 19.11.2009
Uprimne, to je jako investice do AIG nebo Citigroup a podobnych firem, tam je potencial rustu jeste vetsi nez u Suntech a fundamentalni ukazatele jsou prakticky stejne, jen za AIG a C stoji americka vlada, coz je mnohem jistejsi nez Suntech, i kdych bych do techto akcii nesel.
Pokud investujete na dva a vice let, tak v tom uz vubec nevidim smysl. To uz je podle me value investing a ne spekulace, a na to uz jste upozorovnal xkrat prostrednictvim investice W. Buffetta, ktery by ale dle meho soudu do takovehle firmy nesel a to z nekolika duvodu, je to ztratova firma, zaporne P/E, minimalni rust zisku, potencial taky neni kdo vi jaky, protoze tato firma je silne zavisla na technologickem vyvoji, takze pokud se potvrdsi spekulace o mnohem silnejsich clancich, ktere se ted vyrabi, tak to muze mit obrovsky vliv na cenu. Na druhou stranu, uvidi se co udela update Kjotskeho protokolu, ktery by s akcii mohl hodne zamavat smerem vzhuru, ale to uz s Buffettem, kterym se tak rad ohanite, nema vubec nic spolecneho.
Tohle je cira spekulace, ktera je z pohledu dvoulete investice spatnym resenim. Pokud se ale chcete chlubit, tak nechapu pro nezverejnite, kdy jste akcii koupil?

Re: Re: Re: Re: Suntech Power

Admin (Hýsek) 19.11.2009
Ondro, obávám se, že si vůbec nerozumíme.

Na prvním místě mám pocit, že za slovem spekulace vidíme každý něco jiného.

Zásadně se nikým neoháním. Mám vlastní strategii a taktiku.

A když Vám nyní napíšu, že dělám i dvou či třídenní operace, tak to asi bude ještě více nepochopitelné že? Jde i o to, jaké je zadání, kapitál, čas atd..

Chce to se na věc občas podívat také z jiného úhlu pohledu. Například, pokud jsem value investor, tak si nebudu myslet o všech krátkodobých investorech a hráčích, že to jsou idioti. A obráceně.

Však jsem to již mnohokrát psal, že se neřídím pouze FA, ale také pečlivě sleduji TA. Není se čemu divit, délka mých obchodů je od 2-3 dní až po dlouhá léta.

Ondro, Vy jste se vyhnul odpovědi. Nadneste nějaký skvělý investiční tip (ne pro mě, já v tom mám jasno), lidé to jistě velmi ocení. A když k tomu ještě napíšete, v čem je ten titul o tolik lepší než třeba STP, bude to dokonalé.

Re: Re: Re: Re: Re: Suntech Power

Admin 19.11.2009
* Suntech, Trina earnings top Wall St views

* Shipments rise; demand seen climbing

* Suntech shares up 3.6 percent; Trina up 4.1 percent

Chinese solar companies Suntech Power Holdings Co (STP.N) and Trina Solar Ltd (TSL.N) posted higher-than-expected earnings on Thursday and said demand for the clean energy systems was rebounding after a dismal year.

Prices for the photovoltaic cells and modules that turn sunlight into electricity have plummeted by as much as 50 percent over the past 12 months because of a glut of production and difficulty in obtaining financing for new projects.

That price drop has helped spark demand, Suntech Chief Executive Officer Zhengrong Shi told a conference call, particularly in countries where solar developers were rushing to start projects before potential cuts to renewable energy incentives at the beginning of 2010.

Suntech raised its full-year forecast for shipments and said it expected them to rise by at least 10 percent in the fourth quarter from the third quarter. For 2010, shipments would rise at least 75 percent over 2009 levels, it said.

(Reuters)

500 návštěv za den

Admin (Hýsek) 12.11.2009
Vážení čtenáři, tento web včera poprvé překročil 500 návštěv za den. Je to samozřejmě především vaše zásluha. Navíc, svými příspěvky vytváříte značnou část obsahu celého webu.

Tímto děkuji všem loajálním návštěvníkům.

Váš Admin

Master limited partnerships

Admin 11.11.2009
Jedná se o veřejně obchodované společnosti, které jsou v převážné většině koncentrovány v oblasti skladování a přepravy ropy a zemního plynu.

MLPs se obchodují převážně na základě spreadu vůči vládním dluhopisům, neboť jsou tyto investiční instrumenty vyhledávány především subjekty požadujícími pravidelný příjem. Ve smyslu distribuce zisku vlastníkům fungují MLPs podobně jako REITs.

MLPs jsou obecně velmi defensivní tituly a vyznačují se nízkou korelací s trhem. Index AMZ (Alerian MLP Index) zahrnuje 50 nejdůležitějších MLP titulů a od roku 2003 překonal celkovým výnosem index SPX o 100%.

Tyto společnosti vlastní často strategická aktiva, která zásobují energetickými surovinami rozsáhlé oblasti USA. Z důvodu jejich významu je velmi snadné predikovat tržby, neboť kapacity jsou často zarezervovány na 10 let dopředu i více.

MLPs se běžně obchodují vůči 10-ti letým vládním dluhopisům se spreadem cca 300 bps (3%, pozn. redakce). Během paniky v roce 2008 se spready dostaly do extrémních úrovní a dnes probíhá postupná korekce do normálního pásma v rámci 1 směrodatné odchylky od průměru (viz. např. graf spreadu mezi dividendovým výnosem společnost Energy Transfer Partners a výnosem desetiletých amerických vládních dluhopisů .

MLPs v současné době nabízejí velmi příjemný dividendový výnos kolem 8% a dle našeho názoru nabízejí další prostor pro kapitálové zhodnocení v ročním horizontu cca 20%, což je velmi atraktivní kombinovaný výnos.

Zdroj: investicniweb.cz

Re: Master limited partnerships

Admin 12.11.2009
A type of limited partnership that is publicly traded. There are two types of partners in this type of partnership: The limited partner is the person or group that provides the capital to the MLP and receives periodic income distributions from the MLP's cash flow, whereas the general partner is the party responsible for managing the MLP's affairs and receives compensation that is linked to the performance of the venture.

Investopedia Says:
One of the most crucial criterion that must be met in order for a partnership to be legally classified as an MLP is that the partnership must derive most (~90%) of its cash flows from real estate, natural resources and commodities.

The advantage of an MLP is that it combines the tax benefits of a limited partnership (the partnership does not pay taxes from the profit - the money is only taxed when unitholders receive distributions) with the liquidity of a publicly traded company.

Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Investor 06.11.2009
Jak by jste investovali 150-200 tis. důchodce. Jeho potřeba peněz je minimální, ale měsíční pravidelné přilepšení (500-1000 kč) se hodí. Potřeba větších peněz není (rekonstrucke bytu, auto atd není potřeba) a menší peníze (pračka, lednička, TV) se dají řešit jiným způsobem. Takže se z té částky ani nebude moc čerpat. Ideální investice se zhodnocením 6-10% (12*1000kč=12 tis = 6% z 200 tis Kč) ale od prvního roku vložení. Sem se všemi nápady. Něco mám v hlavě, ale chci znát vaše postřehy.

Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

David 09.11.2009
Telefonica O2 - koupit a drzet. Neprodavat a kazdy rok inkasovat dividendu cca 10%.

Z 200 tis to u O2 hodí ročně 19.762 kc cisteho, tzn deleno 12 mesici si tento duchodce po vyplaceni a pravidelnem rozlozeni mesicne prilepsi o cca 1600 korun.

Riziko minimalni - ceka se mozna snizeni dividendy z 50 na 47 kc hrubeho.

Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Investor 09.11.2009
Děkuji Davide. Přesně s tím samým počítám :-)Lépe řečeno mě to napdalo jako zatím nejlepší investice. Jen stále zvažuji, zda nemá cenu nějak diverzifikovat aspoň do dvou akcií např. O2 a ČEZ (100 a 100 tis...). Jak to vidíte s divi O2 do budoucna? Má šanci být zachována nebo se dokonce zvyšovat?

Další nápady?

Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Admin 09.11.2009
Pánové, nechtěl jsem do toho zatím nijak zasahovat, ale myšlenky vás obou se ubírají správným směrem.

Jsem zvědavý, zda přijde ještě někdo další s návrhem?

Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Pavlína 10.11.2009
V rámci diverzifikace bych se i za cenu kurzového rizika podívala po amerických Master Limited Partnerships s daňově výhodným režimem. Jsou z různých oborů,hodně jich je z energetiky. Před pár lety jsem je podrobně studovala, ale konkrétní tipy po mně nechtějte.

Re: Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Burzian 10.11.2009
Ja bych nezavrhoval ani dividendova ETF, a pojistit se nejakym warrantem proti pohybu USD-CZK a je to i z investicniho hlediska zajimava investice s vetsim potencialem nez Telefonica nebo CEZ.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Investor 10.11.2009
Uvítám konkrétní návrh. V této oblasti se vůbec nepohybuji a nemám přehled. A zní to zajímavě :-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Taky investor 11.11.2009
Pane Hýsku, ČEZ a O2 znám. Nejvíce mě zajímá Váš názor na Partnerhips. Bohužel neumím anglicky, mohl byste ve stručnosti napsat, o co v těch Partnerships jde? Dají se koupit na burze? ETF si jakžtakž vygoogluji.


P.S.
Odpovědět může i Pavlína, ale raději bych slyšel názor profesionála, proto se obracím na Vás, p. Hýsku (Pavlína promine)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Admin (Hýsek) 11.11.2009
Master limited partnerships (MLPs)
____________________________
Profesionál Vám k tomu moc neřekne, protože je vůbec nepoužívá a tak o nich téměř nic neví. Vždyť těch investičních nástrojů je milion! Jedna z mých nejdůležitějších zásad je investovat pouze do toho, čemu rozumím a o čem jsem naprosto přesvědčený. Ostatně, kdyby se toho pravidla drželi i ostatní profesionálové po celém světě, tak by krize 2008-2009 vůbec nenastala.

MLPs tedy nestuduji, nesleduji a tak logicky nemohu doporučit.

*

Musím říci, že na místě Pavlíny bych se urazil :-) Pavlína tady již ve svých příspěvcích demonstrovala nadprůměrné burzovní znalosti. Pokud MLPs dobře zná a aktivně využívá, je jistě kompetentní k tomu Vám odpovědět. Ať už ona či někdo jiný zde. Tedy pokud bude mít ještě chuť odpovídat...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zhodnocení 150-200 tis. Kč

Admin (Hýsek) 12.11.2009
Tady jednoho máte:

Kinder Morgan Energy Partners LP:
https://finviz.com/quote.ashx?t=kmp

Nepochybně snadno k nakoupení na NYSE např. přes fio.cz

Fórum NR1A

Admin 03.11.2009
To je zase legrace na fóru NR1A. Musel jsem jít na jiný počítač, neboť mám stále zablokovaný přístup. Mé názory jsou zřejmě nežádoucí. Škoda jen, že třetina příspěvků jsou naprosté blbosti a další třetina jsou pomluvy a lži. Ale to už se na NR1A asi nezmění.

Také je s podivem, že lidé na webu neumí najít podnikatele a zjistit jakou má živnost a po jakou dobu.

Berkshire Hathaway kupuje US železniční společnost Burlington Northern

Admin 03.11.2009
US společnost Berkshire Hathaway Inc. (BRK.A), patřící US miliardářovi Warrenu Buffettovi, se dohodla na koupi US provozovatele železniční dopravy Burlington Northern Santa Fe Corp. (BNI). Buffettova firma koupí 77,4 % dopravce, které ještě nevlastní. Za každou akcii BNI zaplatí 100 USD a celková transakce tak dosahuje 44 mld. USD, včetně převzetí dluhu v hodnotě 10 mld. USD.

(Vzhledem k tomu, že tyto akcie již nějaký čas držím, je to dobrá zpráva.)
<< 674 | 675 | 676 | 677 | 678 >>

Přidat nový příspěvek

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 889)
Ne (404)

Celkový počet hlasů: 4293

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...

Anketa

Jak dlouho investujete na burze?

1 - 3 roky (24)
4 - 7 let (18)

Celkový počet hlasů: 173