BCAS: Moje zkušenost s Broker Consulting a.s.

13.08.2009 15:16

Moje osobní zkušenost s Broker Consulting

Také vám volají celý týden různé firmy? U mne se to každým rokem jenom zhoršuje.

První nabídku na schůzku od společnosti Broker Consulting a.s. jsem ihned odmítnul, třebaže mi již do telefonu nabízeli úžasné výhody v podobě čerpání dotací. Po nějakém čase následoval druhý telefonát a tentokráte jsem slečnu vyslechl až do konce. Měla příjemný hlas a opět mi nabízela skvělé výhody v podobě čerpání dotací. Nejprve jsem si myslel, že mi volá nějaká státní instituce ohledně nějakého podpůrného programu. Až na přímý dotaz, zda se jedná o "stát" či o firmu vyšlo najevo, že je to opět firma Broker Consulting.

Slečně jsem již do telefonu řekl, že mne zajímají pouze nabídky a výhody pro podnikatele a zda se jedná o takovouto nabídku. Řekla ano, mají i nabídku pro mne jako podnikatele. Nechal jsem se tedy pozvat na schůzku se zástupcem BC v Hradci Králové v jejich kanceláři.

Schůzka probíhala v seriózním prostředí a zahlédnul jsem minimálně 6-8 lidí (zaměstnanců). Hned na úvod mi zástupce firmy daroval poukaz v hodnotě cca 6.000,-Kč na jejich poradenské služby. Je to prý dárek a je to proto, že na mne dostali doporučení od jejich stávajícího klienta. Byl jsem velmi zvědavý a ihned jsem se zeptal, kdo byl ten můj milý známý. Dostal jsem překvapivou odpověď, pán to totiž nevěděl a dal mi najevo, že nebude snadné to zjistit a dohledat! (Obávám se, že firma BC "jede" podle seznamu např. podnikatelů volně dostupném na webu, tak jako všichni ostatní, kteří mi celý týden volají.)

Zástupce začal představením firmy a načrtnutím postupu (analýza situace klienta a návrh řešení). Přerušil jsem ho a řekl jsem mu, že mne zajímají pouze nabídky a výhody pro podnikatele, zejména ony opakovaně zmiňované dotace. V tento okamžik nastalo mé rozčarování, neboť mi řekl, že jsem jeho kolegyni při telefonickém hovoru zřejmě špatně pochopil (jsem si jistý, že jsem slečnu pochopil správně). 

Zástupce se opakovaně vracel k tématu osobních financí, třebaže jsem mu opakovaně řekl, že osobní finance mám dávno vyřešené a není třeba nyní nic analyzovat a upravovat. 

Je třeba říci, že mladý muž působil celkem šikovně, byl slušně oblečený a jeho téma (pojištění, spoření, hypotéka) měl dobře nastudované a působil jistě. Škoda jen, že tato témata pro mne byla zcela nezajímavá, jak jsem řekl jemu i jeho kolegyni. V jeden okamžik jsem měl pocit, že mne vlastně vůbec neposlouchá. Jak mi může opakovaně nabízet řešení a produkty, které mne vůbec nezajímají?

Po 10 minutách jsem zjistil, že firma Broker Consulting mi, jako podnikateli, nemá co nabídnout, třebaže to takto komunikuje a pozvala si mne na schůzku.

Přesně po 15 minutách jsem schůzku zdvořile ukončil a s mladým mužem jsem se rozloučil. Řekl jsem mu, co by bylo pro mne opravdu zajímavé (např. zajištění výhodného financování mého již připraveného projektu) a ať se ozvou, až toho budou schopni. 

Naštěstí jsem tak ztratil pouze 15 minut času.

Máte také svoji zkušenost s Broker Consulting? Neváhejte mi ji napsat a nebo pište přímo do fóra.

Jan Hýsek * Top 5

Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (380)

Celkový počet hlasů: 4246

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...