Česká republika: Vítejte v zemi závisti a průměrnosti!

18.12.2009 14:24

Závist

 

Internetové diskuzní fórum je ideální místo pro "autoterapii" komplexů

 

NR1A.com: Investiční fórum, kde vás zaručeně pomluví

Vynechám dnes úvodní řeč a přejdu rovnou k věci. Podle mého subjektivního názoru je nejhloupějším investičním fórem nr1a.com/Diskuse.htm. Proč? Nejde o fakta o akciích či firmách. Jde o něco jiného.

Provozovatel nr1a.com se zaměřuje na pomlouvání lidí, dezinformace a lhaní. Pokud v tuzemském investičním světě něco znamenáte a vaše názory jsou obecně sledovány a hodnoceny, dříve či později se bohužel nutně objevíte na nr1a.com a provozovatel webu o vás napíše něco v tom smyslu, že jste idiot, lhář, podvodník a amatér. Mimo pomluvy zde provozovatel webu také uvede vaše dostupné osobní údaje, e-mail, telefonní číslo, adresu, fotografii a mnoho dalších informací. Nevěříte? 

 

*

 

Proč bývá kultura diskuzních fór tak mizerná?

(přepis mého článku z 22.4.09 je stále aktuální)

Dnes jsem po čase zabrouzdal na některá diskuzní fóra o obchodování a investování do akcií. A jsem z toho (už zase) zklamán. Proč mám pocit, že 50% diskuzních příspěvků jsou nesmyslné šarvátky, hádky a nadávání do kreténů?

Mám pocit, že kultura v diskuzních fórech je výrazně horší než v běžném životě. A ono to dává smysl.

Mimochodem, zrovna dnes o tom byl v novinách pěkný článek. Když si člověk může na webu vytvořit 50 identit, tak nemusí brát na nikoho žádné ohledy.

V kyberprostoru není problém někomu vynadat či ho urazit. Nikdo přece neví kdo jsem? Jako anonymní diskutující s nickem třeba "Rudý ďábel" nemám žádnou zodpovědnost a před nikým známým se neztrapním svým nemožným a sprostým chováním. S vlastním jménem a identitou si to již každý zatraceně rozmyslí (aspoň doufám)!

A když se totálně na webu znemožním? Vyrazím s novým nickem a rázem jsem někdo jiný. Nebo si mohu třeba z ostatních dělat legraci.

Obzvláště bizarní mi přijde být situace, kdy si jeden člověk na diskuzním fóru diskutuje sám se sebou a pod dvěma nicky. Není to již schizofrenie (závažné duševní onemocnění)?

O to více oceňuji diskutující, jež jsou schopni se podepsat vlastním jménem a také si za svými názory stojí. Ale je jich relativně málo. Stejně tak si vážím i těch, kteří alespoň používají stále stejný nick a chovají se slušně.

A pak se nedivme, že na některá fóra chodí tisíce lidí, ale 95% z nich vůbec nediskutuje! Proč asi?

S mými pocity asi nejsem sám. Před časem zde o něčem podobném psal "FireBull" a tak ho na závěr cituji:

"...Osobně jsem burzovní amatér a netajím se tím - žádný učený z nebe nespadl. A tak sleduji informace ze všech možných zdrojů, jen mi občas chybí možnost o tom pokecat...
Existují sice diskuze - na Patrii nebo Akcie.cz - ty sice občas pročítám, ale nezapojuji se tam - mám pocit, že se tam příliš často účastníci jenom nepochopitelně handrkují, urážejí nebo se vůbec nebaví k tématu.

A navíc - jednotlivé názory jsou tam jako výkřiky do tmy. Během pár hodin zmizí v propasti historie a informační hodnotu mají také mizernou - když tam každý anonymně napíše, co ho právě napadne. Když jsou futures zelené, vykřikuje kdekdo optimismus. Když jdou trhy více dolů, objeví se spousta proroků věštících téměř konec světa...."

Co k tomu dodat? Lépe bych to nenapsal.

 

Jan Hýsek

  

Diskutovat o tomto tématu můžete na investičním fóru.

 

  • Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...