Coworking, tzv. sdílená kancelář, ano či ne?

30.11.2011 03:48

 

Současná dynamická doba přináší neustálé změny, na které je třeba rychle a efektivně reagovat. Nejinak je tomu i na trhu práce. Flexibilita, kreativita a snižování nákladů jsou hlavní body, kterými se řídí současný trh práce. Stále více lidí se naučilo nespoléhat na trvalý pracovní poměr a staví se tzv. „na volnou nohu“. A tito lidé mnohdy řeší otázku – mohu pracovat z domova nebo budu potřebovat kancelář?

Pokud pracujete sami doma, může to být po čase frustrující. To, co se zpočátku jevilo jako výhoda, se ukáže jako nevyhovující. Nemáte kontakt s lidmi, ztrácíte sociální vazby, chybí zpětná vazba, možnost konzultace.

Zřízení vlastní kanceláře znamená více starostí s provozem a samozřejmě i další náklady a to i v době, kdy kancelář nepotřebujete.

Všechny tyto atributy stojí za vznikem nového fenoménu, kterým je coworking

Od svého vzniku v roce 2005 získal ve světě již mnoho příznivců a začíná pronikat i k nám. Češi jsou však konzervativnější a coworkingová centra se prosazují pomaleji. Přitom výhod sdílené kanceláře je tolik, že určitá část nezávislých manažerů a podnikatelů dá tomuto způsobu práce dříve či později přednost.

Nemusíte se zdržovat a rozptylovat sháněním vhodných prostor, nemusíte nakupovat kancelářské vybavení, nemusíte se starat o provoz a údržbu. Své pracovní místo můžete mít v coworkingovém centru prakticky druhý den. A v neposlední řadě si zaplatíte pouze ten čas, který opravdu aktivně v kanceláři strávíte.

Coworking znamená v doslovném překladu „spolupráce v rámci komunity nezávislých pracovníků“ (tj. pracovníků, kteří nezávisle na sobě vykonávají svou běžnou práci) ve sdíleném pracovním prostoru.

Coworking vytváří optimální pracovní  podmínky pro samostatnou práci i spolupráci na větších projektech, podporuje kreativitu a vztahovou synergii, dokáže vytvářet funkční spřátelené komunity profesionálů a řeší většinu nedostatků práce z domova, od pocitů osamělosti po sklouzávání k workoholismu.

Kanceláře pro coworking (či jinak řečeno coworkingové centrum) jsou obvykle vybaveny kancelářským nábytkem, počítačovou sítí s internetovým připojením, tiskárnou, kopírkou. Součástí centra bývá rovněž kuchyňka, sociální zařízení, místo pro odpočinek či zasedací místnost pro pořádání porad, školení, meetingů, prezentací.

Cílem coworkingu je efektivní práce všech přítomných. Klientům poskytne kancelářské prostory, potřebné administrativní zázemí, optimální podmínky pro samostatnou práci, ale i možnost  společenského a pracovního prostoru, kde se můžete setkat s profesionály z různých oborů.

Můžete přijít s kolegou, pozvat si svého klienta, v klidu se připravit na další jednání či pracovní schůzku nebo si vyřídit korespondenci či neodkladné pracovní záležitosti. Vše při zachování maximální diskrétnosti.

Proto je coworkingové centrum vhodnou alternativou i  pro mimopražské firmy, pracovníky a podnikatele, kteří často pracovně cestují do Prahy a postrádají odpovídající stálé pracovní a administrativní zázemí, prostory pro pracovní schůzky a obchodní jednání.

Otevřete si www.greenofficepraha.cz a sami se ujistěte o kvalitě a službách coworkingového centra GREEN OFFICE PRAHA, které se nachází v blízkosti Václavského náměstí, s maximální dostupností.

Těšíme se na Vás.

GREEN OFFICE PRAHA

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory i-marketing.cz.

Přidat.eu záložku

Prezentace

14.01.2011 19:44
Hledám finančního společníka pro sales divizi prodeje v rámci ČR Toto je pouze ukázka Vaší možné inzerce. Tato nabídka již není aktuální! Hledám finančního společníka pro sales divizi prodeje v rámci ČR pro jednoho mobilního operátora s jeho záštitou. Předpokládané tržby: rok 2011 – 20...
<< 1 | 2 | 3 | 4

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 897)
Ne (412)

Celkový počet hlasů: 4309

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...