Investování a obchodování na burze: Proč vydělávání peněz na burze není tak jednoduché, jak se může zdát

16.06.2009 21:40

Proč vydělávání peněz na burze není tak jednoduché, jak se může zdát

Investování na buze není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Čím déle se tomu věnuji, tím více jsem o tom přesvědčený. Můžete mít IQ 160 a úžasný přehled o všech oborech lidské činnosti a přesto na burze uděláte hned od začátku spoustu pitomostí a realizujete velké ztráty či přijdete dokonce o všechno!

Jak je to možné?
Jde o to, že s pouhou inteligencí na buze nevystačíte. Vysoké IQ se vám bude rozhodně velmi hodit. Ještě důležitější však, podle mého názoru, jsou psychologická stránka věci a zkušenosti. Věřte mi, že vím o čem mluvím a sám jsem si vše vyzkoušel na vlastní kůži. Jenom pitomec však dělá stále stejné chyby pořád dokola.

Ukázka z praxe
V souvislosti s tímto tématem si vybavuji story starou ani ne rok. Kontaktoval mne jeden podnikatel z HK a zajímal se o možnosti a podmínky spolupráce. Říkejme mu pan X. Domluvili jsme si hodinovou schůzku. Jednalo se o velmi inteligentního muže ve středním věku (mladší střední věk). Navíc se profesionálně věnoval podobnému oboru - nemovitostem. Co se týče investic na burze, jednalo se o naprostého začátečníka.

Probrali jsme pár důležitých věcí (za 1 hodinu lze probrat opravdu pouze pár...). Nicméně pan X usoudil, že žádné rady vlastně nepotřebuje a že si na burze poradí sám. A měl již také plán. Všechen svůj, k tomuto účelu určený, kapitál bude investovat do akcií ORCO a pravděpodobně tyto akcie nakoupí také na úvěr (akcie na páku). Nákup akcií ORCO na úvěr jsem mu rozmlouval. Marně. Jak jsem již řekl, byl přesvědčený, že žádné poradenství nepotřebuje a rozloučili jsme se. Zbytek je již historie.

Výsledky
Pan X sice ušetřil pár kaček za mé dobře míněné rady a příslušný servis, ale pokud realizoval svůj plán, s nejvyšší pravděpodobností přišel již během několika dní či týdnů o všechen svůj (nemalý) investovaný kapitál a nebo má v tento okamžik aktuální ztrátu výrazně se blížící 100%.

janhysek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 890)
Ne (405)

Celkový počet hlasů: 4295

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...