Jak se zbavit brýlí i dioptrií

05.10.2013 09:27

Trápí vás krátkozrakost, dalekozrakost či potíže se čtením? Musíte si se svojí postupující oční vadou nebo novými trendy pořizovat nové a nové brýle či kontaktní čočky? Hledáte způsob, jak tento problém provždy vyřešit?

Máme pro vás řešení: stačí se obrátit na odborníky, kteří vás těchto potíží elegantně zbaví. Recept na váš problém má tým očních lékařů pardubické Oční kliniky OFTEX.

Jak lze jednoduše odstranit dioptrickou vadu?

"Když má někdo maximálně 10 dioptrií na dálku a nechce nosit brýle, můžeme provést laserovou operaci. U pacientů, kteří mají dioptrií více, lze provést operaci, při níž implantujeme umělou čočku s dioptrickou hodnotou jeho brýlí. Vlastně mu do oka přidáme druhou čočku,“ vysvětluje dva nejčastější způsoby léčby primář pardubické Oční kliniky OFTEX MUDr. Vladimír Korda.

Mohou lidé po čtyřicítce vidět lépe než zamlada?

Co ale v případě, že jste v mládí viděli jako rys, ale s přibývajícími roky je to stále horší a horší? Přečíst si noviny, jídelní lístek v restauraci, mail nebo smsku začíná být nepřekonatelný problém. Čas nezastavíte. Schopnost pružného zaostřování čočky se s věkem zhoršuje. Je to zejména tím, že po čtyřicítce čočka vysychá a tím ztrácí svoji původní schopnost pružně a rychle měnit svůj tvar. Důsledkem je to, že již nevytváří potřebný počet dioptrií pro ostré vidění. Brýle "na čtení" jsou pak klasickým řešením. Mnoha lidem ale brýle skutečně překáží – při sportu, mlží se při změně teploty, nemluvě o "přehazování" a neustálém "hledání" brýlí nablízko a na dálku.

Oční klinika OFTEX nabízí efektivní řešení s trvalým výsledkem – implantaci umělé multifokální anebo trifokální čočky. "Jedná se o jednoduchý bezbolestný zákrok, při kterém je pacientovi do oka vpravena unikátní nitrooční čočka místo té původní,“ objasňuje primář Korda. Vzhledem k tomu, že operační řez je pouze do dvou milimetrů, není třeba žádný steh, celý zákrok probíhá ambulantně a pacient po něm odchází se zalepeným okem domů. Následující den je pacient již bez obvazu a může číst aniž by potřeboval brýle. Pokud třeba pracuje v administrativě, nic nebrání tomu, aby mohl jít klidně i do práce.

Většinu lidí překvapí, že po zákroku přečtou i ta nejmenší písmena, která měli problém přečíst v mladším věku. A brýle již vůbec nejsou potřeba. Pochvalují si ostrost vidění, absolutně čistý obraz i barevnou paletu. Výraznost a ostrost barev může být pro někoho zpočátku až zarážející. "Trvá měsíc až dva, než se mozek přizpůsobí dokonalým technickým parametrům umělé čočky,“ dodává primář Korda. 

Co je lepší – multifokální, nebo trifokální čočka?

Obě čočky dokonale zaostřují jak nablízko, tak do dálky. Při rozhodování o typu čočky je důležité poznat životní styl a pracovní prostředí, ve kterém se pacient běžně pohybuje. Cílem by měla být snaha maximálně využít potenciál získaný operačním zákrokem. Trifokální čočka přináší kromě perfektního vidění na blízko a na dálku ještě třetí dimenzi – třetí krátkou vzdálenost do 70 centimetrů, kterou ocení lidé pracující často například u obrazovky počítače, ale i všichni zabývající se manuální prací nebo řemesly.

Oční klinika OFTEX jde moderním trendům a svým pacientům naproti

Nové motto Oční kliniky OFTEX zní: "Otevřeme Vám oči".  A vše se tam skutečně točí kolem představ a přání pacientů kliniky. Termín vyšetření i samotné operace si pacient může domluvit individuálně podle svých časových možností. Běžné jsou zákroky navečer, o víkendu i o státních svátcích. Doprovod může být u pacienta po celou dobu pobytu s výjimkou vlastního zákroku, který netrvá déle než 20 minut.

Vstřícnost, pohodová atmosféra, vysoce erudovaní oční chirurgové a nejmodernější přístrojové vybavení jsou na pardubické klinice samozřejmostí, stejně jako doživotní záruka na odstraněné dioptrické vady. S nadsázkou tak lze říct, že tým Oční kliniky OFTEX svým klientům splní vše, co jim "na očích vidí".

Podrobné informace o pardubické Oční klinice OFTEX a nabídce jejích diagnostických, léčebných a preventivních vyšetření, zákroků a programů najdete na internetových stránkách www.oftex.cz.

 

Využíváme CzechNet.org.

Představení

11.04.2013 20:31
We offer guaranteed managed forex accounts Guaranteed profit of 20-60% per year, according to the deposit amount Non-guaranteed option up to 15% monthly Profits guaranteed directly by broker Your money are whenever available in your broker account You can monitor online results directly on...
<< 1 | 2 | 3

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 908)
Ne (473)

Celkový počet hlasů: 4381

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...