Trump: 5 tipů Donalda Trumpa pro investory

06.12.2009 21:26

Před časem se mi dostala do rukou celkem dobrá knižní publikace od Donalda Trumpa s názvem "TRUMP".

Kniha je rozdělena na čtyři části: nemovitosti, peníze, podnikání a mediální činnost. Vše je napsáno velmi jednoduchým a srozumitelným stylem a kniha se výborně čte. Trump je prostě showman a zdatný řečník. Není se tedy čemu divit, že je dnes nejlépe placeným řečníkem na světě a za jedno vystoupení dostává honorář i přes 1 milion USD.

Přiznám se, že když jsem knihu začal číst, tak jsem zažíval místy rozporuplné pocity. V polovině publikace mě přešly. Rady, které Trump zájemcům dává, jsou velmi praktické a evidentně vycházejí z dlouholetých zkušeností v podnikání a především z tvrdé práce. Ten člověk je nezmar. Žádné teorie, nýbrž praxe!

Podle mého názoru je to především skvělá motivační publikace, která navíc obsahuje pár velmi užitečných rad.

Dovoluji si vybrat něco z textu:

"Dobří investoři jsou dobrými studenty. Je to tak jednoduché. Denně strávím hodiny čtením finančních deníků, jako je The Wall Street Journal, Forbes, New York Times,…. Ale čtu i knihy a časopisy, protože nikdy nevíte, odkud přijde příští skvělý nápad. Měli byste mít přehled o všem, co se děje v oblasti vašeho podnikání i mimo něj…."

 

"I když jste mladí, nemyslete si, že nemáte dost zkušeností na to, abyste přišli s dobrým investičním nápadem. Když mi bylo dvaadvacet, měl jsem nejlepší nápady."

 

"Trh je šílené, propojené monstrum a vy musíte znát, jak změna v jedné části ovlivní celé monstrum - jinak vás rozdrtí."

 

"Pokud si můžete dovolit mít portfolio, i když jde o pouhých deset tisíc dolarů, je dobré to konzultovat s odborníky. Je to choulostivý byznys a odborníci, přestože nejsou mágové, jsou schopni spravovat peníze lépe než vy. Celý den sledují trh, takže jim věřte. Spousta hlupáků se zbláznila do programů na internetu a myslela si, že vydělá miliony, jenže většina z nich přišla o všechno."

 

"Nejhorší , co můžete udělat, je nechat peníze jen tak ladem na kontě. Vaše peníze by měly vždy pracovat. Měli byste přemýšlet o penězích jako o vašich zaměstnancích. Také byste nechtěli, aby vaši zaměstnanci jen tak seděli, tak to nedělejte ani s vašimi penězi. Ani v té nejhorší ekonomice neexistuje omluva pro to, když strkáte peníze do matrace."

Více o knize https://www.knihycz.cz/mysli-jako-miliardar--P9162

 

Jan Hýsek

  • Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 881)
Ne (396)

Celkový počet hlasů: 4277

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...