Začátečníci: Za jak dlouho se ze mne může stát profesionální investor (trader)?

08.10.2009 23:47

Občas se mi stává, že se sejdu s nějakým aktivním investorem či zájemcem o investování na burze a ten člověk (vždy je to muž) si představuje, že jej za hodinu naučím úspěšně investovat a obchodovat na burze jako profesionál. Jak naivní je to představa!

Je to asi tak stejně absurdní situace, jako kdybyste se rozhodli, že již zítra si otevřete prosperující právnickou praxi a chtěli byste se vše potřebné naučit a nastudovat během dvou hodin dnes dopoledne, tedy všechno to, co se právníci učí a dřou 5-6 let při denním studiu. Je to stejně tak absurdní, jako kdybyste se rozhodli, že již zítra si otevřete prosperující lékařskou praxi a chtěli byste se vše potřebné naučit a nastudovat během dnešního dopoledne. Nemožné!

Jenom úvodní informace pro začínající mi většinou na schůzce zaberou minimálně 1,5 hodiny a za tu dobu lze probrat opravdu pouze pár základních věcí a 1,5 hodiny jsou pryč.

Samozřejmě, že jsem schopen vměstnat podstatu investování a obchodování do nějakých 20 minut. Není to zase tak těžké. Za 20 minut se ovšem stihnete zhruba dozvědět něco o tom jak burza funguje a dejme tomu že zjistíte co všechno neznáte a co všechno tedy bude třeba nastudovat a vyzkoušet.

To co jsem na burze naučil a otestoval mi zabralo 8 let. Věnoval jsem tomu minimálně 20.000! hodin. Do vlastního vzdělávání a trénování jsem investoval rozhodně sedmimístnou částku (svých vlastních peněz). Nepokoušejte se to vše vměstnat do jednoho dopoledne. Nehledejte ani nějaký jednoduchý všeřešící návod, systém či počítačový program, který by za vás sám vydělával. Neexistuje.

Je to stále stejné. Stejně jako v životě i na burze je třeba dávat si realistické cíle.

 

Jan Hýsek * Top 5

Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (380)

Celkový počet hlasů: 4246

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...