Akcie a Komodity

Pravidla hry

Toto je alternativní diskuzní fórum. Ambicí tohoto fóra je stát se fórem pro slušné, dospělé a racionálně uvažující lidi, kteří oceňují možnost výměny zkušeností a nápadů.

Cílem není dosáhnout milion příspěvků za rok. Jde spíše o kvalitu. Pište stručně a k věci. Žádné urážky a nadávky. Žádná sprostá slova. Zvažte prosím, zda to, co se chystáte napsat, má hodnotu i pro ostatní. I správné otázky mohou být velmi přínosné.

Vše ostatní bude vymazáno.

Administrátor fóra pouze dohlíží na dodržování pravidel.

Fórum je otevřené a slouží všem diskutujícím či pasivním čtenářům.

1st CZECH FINANCIAL FORUM

Vážení návštěvníci, otestujte se mnou novou zkušební verzi finančního fóra na adrese: financial.forumczech.com. Tento systém umožňuje nepřeberné množství funkcí, o některé z nich jste zde již projevili zájem. Tak například umožňuje registraci diskutujících, což byl také jeden z vašich požadavků. Fórum je výrazně přehlednější. Povoluje rovněž vkládání vašich odkazů. Můžete zde také zdarma propagovat vaše www stránky. A je zde mnoho dalších a dalších vychytávek.

Zaregistrujte se. Zapojte se do diskuze. Ohodnoťte testovací verzi a pište své náměty na vylepšení. Své komentáře můžete psát rovněž do tohoto stávajícího fóra. Jsou více než vítány.

Pevně věřím, že nové fórum bude krokem vpřed a poskytne vám ideální místo pro vaše zásadní i volnější diskuze.

Váš Admin

 

Pozor! Stávající fórum bude provozováno i nadále. Už jenom proto, že je zde spousta užitečných informací a zajímavých komentářů!

Oznámení

Vážení čtenáři, nevkládejte prosím již do fóra další příspěvky! Nově již diskutujeme na mnohem propracovanějším a přehlednějším https://financial.forumczech.com/.

Již se zaregistrovalo prvních 200 diskutujících!

Děkuji vám všem za dosavadní příspěvky a reakce a ať se vám pěkně diskutuje na novém fóru, které je zde jenom pro vás :-)

Admin 

Diskusní téma: Investice, investování, psychologie investora

Berkshire Buys Burlington in Buffett’s Biggest Deal

Admin 03.11.2009
Warren Buffett’s Berkshire Hathaway Inc. agreed to buy railroad Burlington Northern Santa Fe Corp. in the company’s biggest takeover.

Buffett’s firm will pay $26 billion, or $100 a share in cash and stock, for the 77.4 percent of the railroad it doesn’t already own. Including his previous investment and the assumption of debt, the value of the deal is about $44 billion, Omaha, Nebraska-based Berkshire said in a statement today. That compares with the railroad’s closing price yesterday of $76.07.

“It’s an all-in wager on the economic future of the United States,” Buffett said in the statement.

Berkshire has been building a stake in the Fort Worth, Texas-based railroad for more than two years as Buffett looked for what he called an “elephant”-sized acquisition in which he could deploy his company’s cash hoard, valued at more than $24 billion as of the end of June. Trains stand to become more competitive against trucks with fuel prices high, he has said.

Re: Berkshire Hathaway kupuje US železniční společnost Burlington Northern

Admin 04.11.2009
Druhý nejbohatší člověk na světě a guru mezi investory Warren Buffett chystá svůj životní obchod. Za 34 miliard dolarů, v přepočtu asi 610 miliard korun, koupí americkou železniční společnost Burlington Northern Santa Fe.

Chystaná akvizice je největší, kterou kdy Buffett uzavřel a zároveň jeden z největších kontraktů toho druhu vůbec.

Transakce by měla být dokončena během prvního čtvrtletí příštího roku. Buffett prohlásil, že ovládnutím obří železniční firmy sází na oživení americké ekonomiky. "Mám rád tyhle sázky," dodal.

Buffett už drží zhruba dvacetiprocentní balík akcií, nyní si kupuje zbytek firmy. Za jednu akcii zaplatí 100 dolarů a to částečně penězi, částečně svými akciemi.

Analytik: Buffettovi jde o uhlí
Akcie Burlingtonu v reakci na zprávu zpevnily asi o 28 procent a dostaly se nad 97 dolarů za kus. Spolu s nimi se vydaly vzhůru také akcie dalších železničních společností, například Norfolk Southern, Union Pacific, anebo Canadian Pacific Railway. Jejich zisky se většinou pohybovaly od tří do šesti procent

Podle hlavního analytika společnosti Harris Private Bank Jacka Ablina jde Buffettovi hlavně o uhlí, které se na železnici přepravuje. Miliardář sází na jeho další těžbu.

"Protože Burlington Northern přepravuje uhlí po celých Spojených státech, tak si myslím, že se Buffett snaží dostat se k uhlí. Ale tak, aby to pro něj bylo levnější," řekl analytik. "On vlastně investuje do poptávky po uhlí, a přitom samotnou komoditu ani nemusí kupovat," uvedl Ablin.

Americký časopis Forbes letos Buffetta označil za druhého nejbohatšího člověka na světě po zakladateli Microsoftu Billu Gatesovi. O prvenství z uplynulého roku přišel poté, co jeho investiční skupina Berkshire Hathaway ztratila polovinu hodnoty. Buffettův majetek se nyní odhaduje na 37 miliard dolarů.

Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích?

Admin 03.11.2009
Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích? Tipnete si?:
https://aakjh.blogspot.com/2009/11/ucte-se-od-tech-nejlepsich.html

Re: Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích?

Dejvid 04.11.2009
Umi to mnohem vic lidi, jen se vsichni z Buffeta posadili na zadek. U neho to neni o investovani, to uz jsou cistokrevne akvizice, kde si dosadi i vlastni managersky tym, to uz s burzou nema nic spolecneho. Dejvid

Re: Re: Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích?

Admin 04.11.2009
Jedna věc je nesmyslné uctívání autorit a druhá věc je respekt k nejschopnějším.

U Buffetta nelze popřít talent na investice a manažerské schopnosti. Proto se dostal až na vrchol a proto je nejbohatší (2. nejbohatší) na světě. A dosáhnul toho téměř z ničeho. To jsou fakta.

Jaký názor máte vy ostatní?

Re: Re: Re: Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích?

Dejvid 04.11.2009
Ja se vyjadruji k zavadejicimu nazvu clanku, ktery mluvi o tom, kdo umi nejlepe odhadnout vyvoj na trzich. To Buffett v zadnem pripade neni. Je vyjimecny ve value investing, nalezeni podhodnocene spolecnosti, ktera ma potencial a jeji premenou z ni udela zivotaschopnou spolecnost, neco jako Penta ve velkem, ale rozhodne neumi nejlepe odhadnou vyvoj na trzich...

Re: Re: Re: Re: Víte, kdo umí nejlépe odhadnout vývoj na trzích?

Admin 04.11.2009
Jistě, název byl zvolen tak, aby to bylo zajímavé pro širokou veřejnost.

*

"...Právě nestárnoucí "věštec z Omahy" totiž podle rozsáhlého průzkumu agentury Bloomberg mezi více než 14 stovkami profesionálních investorů z celého světa dokáže nejlépe odhadnout, jak se budou trhy chovat...."
Zdroj: iHNed.cz

Tipy Warrena Buffetta

Admin 03.11.2009
Warren Buffett: Jak vydělat? Sledujte ty, kteří to umí:
https://www.warrenbuffett.cz/news/warren-buffett-jak-vydelat-sledujte-ty-kteri-to-umi/

*

Warren Buffett investing tips:
https://www.warrenbuffett.cz/news/warren-buffett-investing-tips/

*

U.S. Bancorp: Buffett bank favorite gets bigger:
https://www.warrenbuffett.cz/news/u-s-bancorp-buffett-bank-favorite-gets-bigger/

Nákup akcií - pro mne zcela ideální čas

Admin 02.11.2009
Opět se něco děje. Dnes jsem strávil cca 3 hodiny nakupováním a přikupováním akcií. Žádný prodej. Celkovou částku zde raději ani nebudu uvádět. Jedna akcie vypadá lépe než druhá a ceny jedna báseň!

Pozor! Toto není investiční doporučení.

Co se píše jinde

Kája 01.11.2009
O tomto víkendu jste byl docela propírán zde: https://akcie.webz.cz/k.htm

Matně si vzpomínám, že jste psal o zablokovaném přístupu. kdyžtak zkuste tento web, díky kterému toto omezení obejdete: https://anonymizer.nntime.com/

Re: Co se píše jinde

Admin 02.11.2009
Kájo, děkuji Vám za tip.

Musím se Vám přiznat k jedné věci. Pokud jde o komentáře LK, již léta je neberu vážně. Jedná se spíše o žoviální představení. LK většinou sklouzává k planému kritizování až pomlouvání prakticky všech osob, jejichž názory či kroky jsou sledovány. O mojí maličkosti například velmi často uvádí polopravdy až vyslovené lži. O motivaci bych zde nerad spekuloval. Má smysl na komentáře LK vůbec reagovat? Já jsem již dávno rezignoval. Na nesmyslné hašteření a blábolení nemám čas.

Bylo na NR1A tedy uvedeno něco zásadního?

Re: Re: Co se píše jinde

Kája 02.11.2009
Řeší tam Vaše weby a hlavně Vaši registraci k podnikání

Re: Re: Re: Co se píše jinde

Admin (Hýsek) 02.11.2009
Jeho názor na weby je mi znám. Co se týče mého podnikání, s registrací je vše v pořádku. Každý si to může najít na www.rzp.cz - IČ 75868865. To není žádné tajemství.

Re: Re: Re: Re: Co se píše jinde

Admin (Hýsek) 03.11.2009
To je zase legrace na fóru NR1A. Musel jsem jít na jiný počítač, neboť mám stále zablokovaný přístup. Mé názory jsou zřejmě nežádoucí. Škoda jen, že třetina příspěvků jsou naprosté blbosti a další třetina jsou pomluvy a lži. Ale to už se na NR1A asi nezmění.

Také je s podivem, že lidé na webu neumí najít podnikatele a zjistit jakou má živnost a po jakou dobu.

Zlato

Admin 31.10.2009
Až budete příště nakupovat zlato, nezapomeňte, že již zhruba před třiceti lety dosáhla cena úrovně 850 USD za trojskou unci - což po vynásobení inflačním multiplikátorem je mnohonásobně více než dnešních více než 1000 dolarů!

Investiční stříbro

Admin (Hýsek) 30.10.2009
Na často citovaném webu pro-investory.cz byl konečně uveden první komerční odkaz - Investiční stříbro (www.silverum.cz). Což hodnotím velmi kladně. Proč? U každého provozovatele webu by mělo být jasné proč ho dělá a na čem profituje, pokud tedy na něčem profituje. Věřím, že z mých pár webů je to jasné a je to tak správně.

Admin

"S recesí jsme se vypořádali," prohlásil včera prezident Barack Obama 30.10.2009
Komentář autora: Zůstávám pouze mírně optimistický. Nerad podléhám "hurá" náladám.

Americké hospodářství ve třetím čtvrtletí rostlo tempem 3,5 %. Signály o konci recese přicházejí i z dalších zemí.

Více než rok svět čekal, až se vzpamatuje jeho hlavní hospodářský tahoun - USA. Stalo se. Největší ekonomika, ze které pochází více než čtvrtina zboží a služeb, jichž lidstvo užívá, ve třetím čtvrtletí ve srovnání s předchozím nabrala roční tempo 3,5 procenta. Větší, než se čekalo.

Za růstem jsou hlavně americké domácnosti, které díky šrotovnému čile nakupovaly auta. Ta se postarala asi o třetinu růstu. "S recesí jsme se vypořádali," prohlásil včera prezident Barack Obama. To je velmi dobrá zpráva i pro Evropu, kde Německo příští rok počítá s růstem o 1,2 procenta. Navíc nezaměstnanost tam v říjnu překvapivě klesla z osmi na 7,7 procenta.

Zdroj: iHNed.cz

Re: Admin

Petr 30.10.2009
Četli jste i komentář pod tímto článkem na webu Hospodářek?

Kombinace FA, TA a psychologické analýzy

Admin (Hýsek) 28.10.2009
S větším zpožděním odpovídám na dotaz týkající se kombinování TA, FA a psychologie.

Jak jsem napsal, snažím se kombinovat TA,FA i psychologickou analýzu. Jak to tedy napsat v pár větách? Hledám podhodnocené firmy kde věřím v růst minimálně o 50-100% relativně rychle a ještě bych rád nakupoval mimo období velké euforie a současně bych velmi rád nakoupil v situaci, kdy i graf (TA) mi říká, že je i z krátkodobého až střednědobého hlediska ideální čas k nákupu. A tím jsem tedy myslel ono "vše zapadne do sebe".

Ale takto stručně to může být celkem nic neříkající že? Chtěl bych o tom raději napsat nějaký příspěvek a lépe to popsat. Tedy až najdu potřebné dvě hodinky... Dám sem včas link...

Druhé dno?

Admin 23.10.2009
"Druhé dno již nepřijde. Opětovný propad evropské ekonomiky do recese považuji za velmi nepravděpodobný. Mohu s jistotou říct, že to nejhorší je za námi. Finanční trhy však předběhly ekonomiku. Je proto pravděpodobné, že přijdou dočasné výrazné propady."
Axel Webber
Člen rady ECB a prezident Bundesbank
Zdroj: HN

Že by to nakonec dopadlo ještě lépe než jsem čekal?

Novinka: Investoři.net

Admin (Hýsek) 20.10.2009
Vážení čtenáři a diskutující,
vážení podnikatelé a byznys andělé,
pokud hledáte investora pro svůj projekt či pokud jste investor hledající vhodné projekty k investování, podívejte se na právě spuštěný web:
www.investori.net

Zázračné investiční systémy

Admin 14.10.2009
Pročítám si pár zahraničních investičních a zpravodajských serverů a je to zde jedna reklama za druhou na zázračné obchodní systémy. Vše ve stylu kupte si můj systém (mé tipy) a vydělejte na burze 1.000% za rok jako já! Jak mohou být lidé tak hloupí a kupovat to? Inu, je to asi zbytečná otázka že?

Re: Zázračné investiční systémy

JZ 15.10.2009
Když jsem byl na Forexovym semináři, někdo si z těchle systému taky dělal srandu a vypočítal, že kdyby to byla pravda, tak do pár let se svýma $100 by vyřešil hladomor v celý Africe. Tak asi k tomu bych přirovnal absurditu těchto systémů ;-)

Burzovní realita všedního dne

Admin 12.10.2009
Lépe bych to nemohl napsat:
https://aakjh.blogspot.com/2009/10/burzovni-realita.html

www.WarrenBuffett.cz

Admin (Hýsek) 11.10.2009
https://www.warrenbuffett.cz/

Vážení čtenáři, že bude na www.warrenbuffett.cz ani ne 3 týdny po spuštění chodit celkem stabilně 200 návštěv za den (rekord 467), to jsem věru nečekal. Děkuji vám všem, kteří to máte na svědomí. Postarám se o další aktualizaci zpráv a novinek...

Alcoa in surprise return to profitability

Admin 08.10.2009
Alcoa in surprise return to profitability:
https://www.ft.com/cms/s/0/8a8ffea4-b38b-11de-ae8d-00144feab49a.html?ftcamp=rss&nclick_check=1

Re: Alcoa in surprise return to profitability

Admin 08.10.2009
Guru Ownership and Insider Trading Activity for Alcoa Inc.:
https://www.gurufocus.com/news.php?id=71259

Dotazy na e-mail

Admin (Hýsek) 06.10.2009
Jak mi může někdo poslat e-mail s dotazem na investice a bez podpisu resp. se jménem pohádkové postavy? Opravdu očekává odpověď? Nebo se tak opravdu jmenuje? Na nepodepsané e-maily již nebudu reagovat.

Akcie bank, které jsem nakoupil

Admin (Hýsek) 03.10.2009
Pro mé věrné kritiky, kteří mi opakovaně vyčítají, že nikdy nic neprozradím, jsem napsal krátký příspěvek včetně konkrétních 6 titulů, které jsem nakoupil a co s nimi budu dále dělat. Najdete jej zde:
https://aakjh.blogspot.com/2009/10/akcie-bank-bac-c-gs-dbk-cbk-erbag.html

Re: Akcie bank, které jsem nakoupil

Jan Michlik 05.10.2009
Uprimne, pane Hysku, timto moc odpoved svym kritikum nedavate. Kdyz reknu, ze jste se proste podival jak se bankam za sest mesicu darilo a pak jste si par vybral, aby jste mel "zajimavy clanek" tak mi to nemuzete vyvratit. Ano, psal jste o techto akciich v minulosti, ale pokud pisete blog o akciich a tech zmenach, ktere se ted udaly, tak se udalostem okolo Citigroup ci Bank of America nevyhnete.
<< 675 | 676 | 677 | 678 | 679 >>

Přidat nový příspěvek

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 921)
Ne (488)

Celkový počet hlasů: 4409

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...

Anketa

Jak dlouho investujete na burze?

1 - 3 roky (24)
4 - 7 let (18)

Celkový počet hlasů: 173